Transferarea datoriei de pe un card de credit pe altul sau acumularea tuturor sumelor datorate pe cardurile de credit intr-unul singur, prin refinantare, nu este o solutie optima.
Daca ati acumulat o datorie pe cardul de credit si, in fiecare luna, platiti doar suma minima impusa, creditul nu este avantajos. Dobanzile sunt in general mari la cardurile de credit, iar rambursarea datoriei este foarte lenta, daca se plateste doar suma minima.
Spre exemplu, pentru un imprumut de 3.000 lei pe cardul de credit, cu o dobanda de 18%, plata unei sume minime de 5% lunar, va face ca datoria sa fie achitata in 7 ani si jumatate, iar dobanzile totale platite catre banca vor fi de peste 1.200 lei.
De aceea, este recomandat ca intotdeauna clientii sa faca depuneri lunare peste suma minima, inscrisa in extrasul de cont, astfel incat datoria sa fie inapoiata in cel mai scurt timp (maxim cateva luni).
Daca s-au acumulat datorii mari pe card, iar veniturile nu va permit sa faceti o rambursare rapida, acest lucru va face ca datoria sa se stinga mai lent. Prin urmare, veti plati o perioada mai lunga dobanda.
Pentru a reduce costurile, este recomandat in acest caz ca datoria sa fie transferata pe un credit de nevoi personale. Costul acestui credit este in general, mai scazut, astfel ca se vor economisi sume importante in timp.
In plus, datoria va fi esalonata in rate egale, astfel ca va fi mai usor de gestionat. Totodata, puteti face rambursari suplimentare in avans, fara a suporta costuri semnificative (maxim 1% la creditele cu dobanda fixa si 0% la cele cu dobanda variabila).
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News