Pentru a face mai atractive propriile produse comercializate, bancile impreuna cu societatile de administrare a investitiilor au scos pe piata produse la pachet prin care investitorii, pot beneficia atat de pe urma plasamentelor intr-un fond, cat si de castigul sigur oferit de un depozit la termen.
Pana acum, acest pachet de economii cuprindea numai varianta unui fond deschis de investitii combinat cu un depozit la termen.
Astfel, Unicredit a lansat pachetul financiar Duet, prin care suma investita este impartita in mod egal intre un depozit la termen si plasamente la fondurile deschise de investitii administrate de Pioneer Investments. Depozitele au scadenta de trei luni, platind o dobanda de 12% la lei si 8% la euro. Investitia minima in acest caz este de 5.000 de lei sau 1.500 de euro.
Ronsmart este un produs similar, apartinand lui Bancpost. Acesta este mai complex, investitorul putand opta pentru una din variantele : 90% depozit - 10% unitati de fond, 70% depozit - 30% unitati de fond, 50% depozit - 50% unitati de fond. Perioada pe care poate fi constituit depozitul este de 3 sau 6 luni, iar dobanda creste in functie de suma investita. Astfel, pentru un nivel mai mare de 5.000 de lei pe 3 luni, dobanda este de 12%.
Acum insa, OTP Bank ofera persoanelor fizice, odata cu lansarea OTP Premium Duo, o noua oportunitate si anume aceea de a primi, pe langa dobanda promotionala de 14% aferenta unui depozit la termen pe 3 luni si ocazia de a investi intr-un fond inchis de investitii cu capital garantat, printr-o scrisoare de garantie bancara emisa de OTP Bank Ungaria.
Plasamentele in acest tip de fond se fac pe o perioada medie de 3 ani, iar structura acestuia consta intr-o dobanda fixa de 12% in primul an si de o cota variabila de pana la 15% in functie de evolutia investitiei, incepand cu anul doi. Aceasta cota variabila nu va fi in niciun moment negativa, pragul minim garantat fiind de 0% in anii 2 si 3.
Subscrierile in OTP GarantisRO se incheie in prima zi a lunii august a anului curent, insa facilitatile oferite sunt cu atat mai mari cu cat intrarea in fond se face mai devreme. Pe parcursul acestei perioade, valoarea unitatilor de fond este mai mica decat valoarea lor nominala, investitorul beneficiind de o reducere de 10% echivalenta cu primirea unei dobanzi de 10% pe an.
Astfel, daca un investitor ar decide subscrierea a 1.000 de lei astazi (valoarea unei unitati), atunci acesta ar depune numai 991,74 de lei.
“Chiar daca la prima vedere poate parea un produs complicat, consideram ca a venit momentul ca investitorii romani sa aiba la dispozitie o gama cat mai variata de produse si servicii ale pietei financiare, piata care are un potential foarte mare de crestere” afirma directorul adjunct de investitii al OTP Asset Management, Dan Popovici.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News