Garanti Bank este una dintre bancile care propune o strategie de promovare a solutiilor de creditare obtinute prin aplicatia mobila.
Dobanzile fixe de 7,98%, atat pentru creditele noi fara ipoteca, cat si pentru refinantari, fac oferta atractiva si pentru cei care la alte banci s-ar califica doar la costuri mai mari.
In conditiile in care marea majoritate a bancilor ofera imprumuturi de consum cu dobanzi ce oscileaza intr-un anumit interval, cele mai avantajoase fiind acordate pentru un istoric bun in relatia cu banca, virarea de venituri in cont, atasarea unei asigurari si sume solicitate apreciabile, ofertele cu dobanzi fixe unice au avantajul ca niveleaza conditiile de acordare pentru toti solicitantii.
Ce presupune campania lansata de Garanti Bank?
Oferta se adreseaza clientilor care folosesc aplicatia mobila, suma maxima imprmutata poate fi de 250.000 lei pe 5 ani, fara garantii imobiliare, iar dobanda poate fi fixa sau variabila.
Dobanda fixa este de 7,98%, iar cea variabila se compune din IRCC (5,99%)+marja bancii (4,2%), deci 10,19% in prezent.
Oferta este valabila pentru creditele noi dar si pentru refinantari, pentru virarea veniturilor in cont. Comisionul de analiza este de 300 lei si cel de administrare 35 lei lunar.
Ce banci mai ofera dobanzi fixe unice pentru creditele de nevoi personale?
Exim Banca Romaneasca ofera un credit de nevoi personale cu dobanda de 7,5% pentru virarea veniturilor in cont, comision de analiza de 200 lei si fara costuri de administrare, dar cu o asigurare de viata inclusa (4,13% din valoarea creditului, platibila la acordare). In varianta cu dobanda variabila, debitorii vor plati IRCC+marja fixa de 5%
CEC Bank, are la randul sau o campanie pentru creditele de nevoi personale iar dobanda este de 7,9%. Comisionul de administrare este 20 lei/luna, iar cel de analiza de dosar 0.
ProCredit Bank ofera credite de nevoi personale cu dobanda fixa, de 10% pe an, fara comisioane de administrare si analiza de dosar, iar First Bank are “creditul de oriunde” cu asigurare si virare venit cu dobanda de 9,27%, comision de analiza de 200 lei si prima pentru asigurarea de viata de 0,09% din soldul lunar al creditului.
Se poate obtine o oferta mai buna la bancile cu dobanzi in interval?
Daca ne raportam la oferta ING Bank, observam ca un credit cu dobanda fixa si in valoare mai mica de 20.000 lei, fara virare de venituri si fara asigurare, va avea o dobanda de 15,49% care poate scadea la 13,49% cu virare de venituri si asigurare de viata.
Daca suma imprumutata este de peste 90.000 lei, fara asigurare si virare venituri dobanda oferita va fi de 8,49% dar poate scadea la 6,49% daca se ataseaza o asigurare si se vireaza veniturile in cont.
Deci un prim raspuns este ca cele mai bune dobanzi presupun pe langa virarea veniturilor si atasarea unei asigurari si solicitarea unei sume apreciabile. Cine are venituri care sa-i permita obtinerea unor imprumuturi de nevoi personale de valori mari ar putea obtine dobanzi chiar mai bune la bancile cu dobanzi fixe cuprinse intr-un anumit interval decat in cazul bancilor cu oferte unice.
De retinut insa ca nu toate bancile care afiseaza dobanzi intr-un anumit interval afiseaza transparent algoritmul dupa care vor fixa dobanda finala limitandu-se sa enumere un sir de parametri (virarea veniturilor, asigurare, marimea sumei, istoricul in raport cu banca, etc), cazul ING Bank fiind mai degraba exceptia pozitiva.
„Colaborarea cu un broker de credite ii ajuta pe consumatori sa ia deciziile cele mai potrivite, este gratuita si le ofera si avantajul de a le traduce pe intelesul lor ofertele de multe ori extrem de complicate ale finantatorilor”, spune Robert Merlusca, director general CMG Broker.
Pentru a alege creditul de nevoi personale potrivit utilizati
Comparatorul Conso.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News