BCR ofera deponentilor posibilitatea de a economisi pe 2 ani printr-un depozit in lei, rata dobanzii fiind fixata la 7% pe an.
Dobanda se plateste la scadenta depozitului, astfel ca la finele celor doi ani de economisire, clientii ajung sa incaseze o dobanda egala cu 14% din suma economisita. Suma urmeaza sa fie impozitata cu o cota de 16%.
Clientii care isi constituie depozitul pe internet, primesc un bonus de dobanda de 0,25% pe an.
In cazul in care insa, clientii lichideaza depozitul inainte de scadenta, dobanda remunerata depinde de perioada de detinere. Daca spargerea depozitului are loc pe parcursul primelor 6 luni de la deschidere, rata dobanzii incasata de clientii este de 3% (pe an). Nivelul acesteia creste treptat, pana la 6% (pe an), daca retragerea banilor se efectueaza in perioada 18-24 luni (excluzandu-se data scadentei).
“Evolutiile recente ale pietei bancare arata ca romanii au redevenit preocupati sa economiseasca. Acest lucru este un semnal bun pentru o tara care are una dintre cele mai scazute rate de economisire si care, in contextul international actual, trebuie sa-si revizuiasca modelul de crestere”, a declarat Catalina Nicoleta Zincenco, sef Departament in cadrul Directiei de Management al Produselor Retail din cadrul BCR.
Banca nu impune o suma minima de deschidere, iar la scadenta sau oricand dupa aceasta data, clientii nu platesc comision de retragere numerar.
De asemenea, BCR a majorat dobanzile la depozitele in euro cu 0,5 puncte procentuale pentru toate maturitatile. Ratele dobanzilor sunt cuprinse intre 2,5% si 3,6%, in functie de termenul depozitului.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News