Daca in cazul persoanelor fizice rata dobanzii a scazut chiar si sub 2% la depozitele in lei, nici IMM-urile nu stau mai bine la capitolul castiguri provenite din economiile depuse la banca. In cazul firmelor, dobanzile incep chiar de sub 1%, pentru scadenta de o luna.
Ratele de dobanda au scazut in principal pe fondul reducerii semnificative a ratelor de referinta interbancare Robor, pana la niveluri de sub 2,9% pe toate scadentele.
Printre bancile care au dat tonul reducerilor, pana sub nivelul de 2% in cazul ofertei adresate companiilor, se numara banci de talie mare precum BCR, BRD, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, Volksbank si ING Bank.
In vreme ce in cazul persoanelor fizice, aceste dobanzi sub 2% sunt afisate momentan doar in cazul perioadelor scurte de timp, in cazul IMM-urilor acestea au invadat toate scadentele de pana la 1 an.
Spre exemplu, pentru un depozit de 10.000 lei, cele mai mici dobanzi sunt oferite de BRD (0,7%), BCR si UniCredit Tiriac Bank (0,8%), precum si de Raiffeisen Bank (0,85%), pentru economii depuse pe 1 luna.
Urmatoarele banci clasate in topul cu cele mai mici dobanzi pentru depozitele pe o luna sunt Volksbank si ING Bank (1,5%), Bancpost si CEC Bank (1,75%), BRD (1,8%), Millennium Bank (1,9%).
Si in cazul scadentei de 12 luni se intalnesc dobanzi mai mici de 2%, respectiv de 1,4% in cazul BCR, 1,7% in cazul BRD, 1,75% - Credit Europe Bank si 1,8% in cazul Volksbank si UniCredit Tiriac Bank.
Clientii mai pot insa beneficia si in prezent de dobanzi mai mari, de pana la 4-4,5%, in functie de scadenta aleasa. Cele mai mari niveluri sunt practicate insa de banci mici, precum TBI Bank, Libra Bank, Nextebank, ProCredit Bank sau Banca Feroviara.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News