Cele doua mari tipuri de carduri sunt net diferite. Fiecare are avantaje specifice in functie de profilul utilizatorului. Aspectul important care le uneste, este menirea lor de instrumente de plata. Sa nu uitam, ca in Romania comisionul aplicat platilor prin card la comercianti este de 0%.
Diferentele intre cele doua tipuri de carduri sunt insa majore. Cardurile de debit sunt in general folosite ca un mijloc de incasare a salariilor. Alimentarea este efectuata de catre angajatori. Alimentarea cardurilor de debit cu anumite sume de bani este totusi oricand posibila la orice agentie sau sucursala a emitentului de card.
Overdraftul este una dintre facilitatile oferite de majoritatea bancilor pentru cardurile de debit. Asa-numitul descoperit de cont reprezinta un multiplu strict legat de veniturile salariale incasate pe cardul respectiv. Acesta variaza intre de regula intre 1 si 3 salarii, dar poate ajunge si pana la 6 salarii. Acordarea overdraftului este insa uneori conditionata de o garantie expresa din partea angajatorului.
Cardurile de credit nu au nici o legatura cu acceptul angajatorului. Limitele de credit sunt obtinute exclusiv pe baza analizei bonitatii solicitantului acestora. Un avantaj important al cardurilor de credit il reprezinta posibilitatea de rambursare a sumei utilizate intr-o perioada mai indelungata.
Asadar, doar o parte relativ mica din suma cheltuita trebuie restituita lunar (de regula, intre 3% si 10%).
Perioada de gratie este un aspect cheie in cazul cardurilor de credit. Rambursarea integii sume datorate intr-un anumit termen de la emiterea extrasului de cont, inseamna ca nu se va plati nici un leu dobanda!
Prin urmare, detinerea ambelor tipuri de carduri de catre un client nu reprezinta o extravaganta, ci dimpotriva, aduce avantaje suplimentare.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News