Noua oferta de servicii financiare pentru populatie lansata de Banca Feroviara nu rupe gura targului in materie de costuri. Atat la credite cat si la depozite, produsele bancii tind sa se incadreze in media pietei. Incepand de astazi, produsele bancii sunt incluse si in tabelele comparative de pe Conso.ro.
Dupa aproape un an de la lansarea oficiala, Banca Feroviara a pus la punct o gama standard de produse si servicii pentru populatie. Acestea includ credite imobiliare, de nevoi personale (cu si fara garantii) precum si depozite la termen si conturi de economii.
Pentru a impulsiona vanzarile, oficialii bancii au decis sa vina si cu o oferta promotionala in intampinarea clientilor si au eliminat comisioanele de analiza dosar pentru toate tipurile de imprumut pana la finalul anului. Mai mult, asigurarile obligatorii de imobil si de viata sunt oferite gratuit de banca.
Chiar si asa insa, oferta bancii nu intra in topul celor mai bune oferte dupa nivelul costurilor, conform
tabelelor compartive Conso.ro, care include de astazi si produsele Bancii Feroviare.
Creditele de nevoi personale sunt pozitionate mai bine in clasament
Costurile efective suportate de clienti plaseaza oferta in a doua parte a clasamentului. Pentru un credit imobiliar de 50.000 euro pe 30 ani, dobanda anuala efectiva (DAE) in cazul Bancii Feroviare este de 8,64%. In afara campaniei, daca clientii ar fi nevoiti sa plateasca si comisionul de analiza de 2% si asigurarea de imobil, atunci costul total ar urca la 9%.
E bine de stiut ca cea mai buna oferta din piata afisaza insa un DAE de 6,15%, iar o mare parte din bancile si IFN-urile se ”bat” in oferte cu DAE de pana la 8%.
Nici in cazul variantei in lei, oferta nu este cu mult mai avantajoasa. DAE promotional pentru un credit de 200.000 de lei contractat pe 30 ani se ridica la 13,46%, in conditiile in care cele mai bune oferte costuri de aproape 10%.
In cazul variantei de credit de consum fara garantii ipotecare, lucrurile stau mai bine. Clientii pot obtine pana la 15.000 euro, echivalent in lei, pe o perioada de pana la 10 ani. Dobanda anuala efectiva este de 18,11%, cu doar 1,5 puncte procentuale mai inalta decat cea mai avantajoasa alternativa.
Suma minima pentru constituirea unui depozit este 100 lei
Nici in atragerea de fonduri de la populatie, Banca Feroviara nu se plaseaza printre cele mai competitive banci. Cea mai mare dobanda oferita la depozitele in lei este de 7%, in cazul depozitului la termen, in conditiile in care cele mai mari dobanzi la depozite ating 8,5%.
La euro, dobanda nu depaseste 1,1%. Totusi, clientii pot constitui si depozite de valori mai mici decat in mod general. Suma minima de deschidere a unui depozit este de 100 lei sau 25 euro.
In plus, Banca Feroviara ofera clientilor care dispun de sume mai mari o flexibilitate sporita. Pentru depuneri de peste 5.000 lei, 1.200 de euro sau 1.800 de dolari, depozitul Orient Expres ofera posibilitatea de a alege scadenta oricand pe parcursul a 12 luni.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News