ASF are ca obiectiv reducerea numarului de angajati la 460 pana la sfarsitul anului, astfel incat sa aiba un personal mai mic decat cel mostenit de la fostele autoritati de supraveghere.
Intre timp, numarul de salariati s-a indepartat si mai mult de la tinta. De la 540 de salariati – cat a preluat prin fuziunea CSA, CSSPP si CNVM – s-a ajuns ca acum sa aiba 627 de salariati.
ASF explica aceasta evolutie prin faptul ca in urma comasarii, ASF a devenit o institutie cu peste 500 de angajati, care conform legii trebuie sa dispuna de 2 departamente suplimentare: serviciul de sanatate si securitate a muncii si serviciul de protectie a informatiilor clasificate.
In plus, institutia a creat inca 2 departamente specializate: directia de supraveghere integrata si directia de analiza, studii si publicatii.
ASF a precizat ca cele 67 de posturi suplimentare nu afecteaza obiectivul ca pana la sfarsitul anului, autoritatea sa aiba un personal cu 15% mai mic decat cel rezultat in urma comasarii celor 3 autoritati.
Unul din argumentele infiintarii ASF a fost reducerea costurilor cu supravegherea sectorului financiar, prin functionarea unei singure institutii in loc de trei. In acest sens, era de asteptat ca anumite posturi administrative sa dispara (ex. resurse umane, contabilitate, logistica etc.).
Chiar de la aparitia ASF, eforturile de reducerile a cheltuielilor au inceput cu stangul, consiliul administrativ fiind proiectat initial sa aiba 19 membri, iar fosta-conducere a autoritatilor desfiintate si-a atribuit sume exagerate sub forma salariilor compensatorii.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News