Politele de asigurare locuinta ofera protectie nu doar pentru eventualele pagube ce pot afecta imobilul asigurat, dar acopera de cele mai multe ori si pagubele care se pot rasfrange asupra tertilor.
Spre exemplu, inundarea unui vecin, caderea unui ghiveci peste o masina parcata sub balcon sau chiar vatamarea unei persoane, pot face obiectul unei despaguburi in baza politei de asigurare.
Respectiv, societatea de asigurare va plati despagubirile necesare tertilor in locul proprietarului imobilului.
Cazurile care intra sub umbrela asigurarii dar si excuderile sunt precizate in polita, de aceea este recomandat ca asiguratii sa citeasca cu mare atentie toate clauzele inainte de a semna polita.
Pe de alta parte, nu toate politele de asigurare implica automat si clauza de raspundere civila fata de terti. In general, aceasta se ofera ca o protectie suplimentara, iar suma maxima ce poate fi despagubita se alege de catre asigurat.
Spre exemplu, in cazul unei sume asigurate de 1.000 euro, daca se produce o inundatie, societatea de asigurare va despagubi vecinii afectati cu cel mult 1.000 euro in total, restul despagubirii, daca este cazul, fiind suportata de catre client.
La optarea pentru clauza de raspundere fata de terti si alegerea sumei, asiguratii trebuie sa tina cont si de riscurile pe care le prezinta imobilul. Cei care au balcoane care ies in afara cladirii sau antene suspendate pe peretii imobilului, ce risca sa cada peste trotuare sau parcari, ar trebui sa ia in considerare aditionarea unei astfel de clauze la polita de asigurare.
De asemenea, este de mentionat ca asigurarea obligatorie a imobilelor nu include raspundere civila fata de terti, astfel, cei care doresc o astfel de clauza trebuie sa incheie o asigurare facultativa.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News