Asigurarile de accidente sunt deseori confundate fie cu asigurarile de viata, fie cu asigurarile de sanatate traditionale. Existenta anumitor elemente comune intre aceste tipuri de polite poate genera probleme mai ales daca in procesul vanzarii agentul sau brokerul nu a explicat corect clientului calitatile, dar si limitarile produsului.
Diferenta principala consta in riscurile de baza asigurate. Asa cum arata si titulatura politei, asigurarea de accidente acopera decesul si invaliditatea ca urmare a unui accident. Suplimentar se mai pot acoperi - numai daca sunt urmare a unor accidente - invaliditatea temporara totala, fracturile, interventiile chirurgicale etc. Fata de celelalte tipuri de polite mentionate anterior, achizitionarea unei asigurari de accidente nu este conditionata de efectuarea unui control medical.
Produsul a fost de-a lungul timpului promovat cu precadere in randul companiilor, acestea achizitionandu-l pentru a-l oferi angajatilor in diverse pachete salariale. Totusi, tot mai multe persoane fizice se arata interesate de achizitionarea unei asigurari de accidente. Motivul il constituie desigur prima de asigurare relativ redusa comparativ cu cea asociata unei polite de viata, care insa acopera decesul din orice cauza si nu doar ca urmare a unui accident.
„In stabilirea pretului, un rol foarte important il are tipul activitatii prestate de persoanele ce urmeaza a fi asigurate (munca de birou, santier etc.) insa cotatia depinde si de dimensiunea grupului asigurabil”, a declarat Marian Baches, director general adjunct al Garanta Asigurari. De asemenea, polita poate fi creionata pentru a acoperi exclusiv accidentele produse in timpul programului de munca sau poate fi extinsa la intreaga zi.
Probabilitate redusa, prime pe masura
Asa cum mentionam, un rol cheie in ecuatia pretului asigurarii de accidente il joaca tipul activitatii prestate. Spre exemplu, o companie avand ca obiect de activitate comertul, care doreste sa achizitioneze o asigurare colectiva de accidente pentru angajatii sai, va plati daca alege Credit Europe Asigurari aproximativ 10 lei/persoana (pentru riscul de deces din accident) si 40 lei/persoana (pentru riscul de invaliditate permanenta totala sau partiala ca urmare a unui accident).
Primele de asigurare sunt valabile pentru o suma asigurata de 20.000 lei (la deces) si 10.000 lei ( la invaliditate). In cazul producerii evenimentelor nefericite, asiguratorul plateste suma asigurata beneficiarilor desemnati sau, in lipsa acestora, mostenitorilor legali.
De asemenea, pentru inca 10 lei/persoana, angajatul va avea dreptul la o indemnizatie zilnica de spitalizare ca urmare a unui accident in cuantum de 100 lei/zi.
Daca doriti sa incheiati o asigurare de accidente, insa aveti deja o polita de asigurare facultativa a locuintei, asigurati-va inainte ca aceasta din urma nu are inclusa si optiunea de plata a unor sume asigurate in cazul decesului sau invaliditatii ca urmare a unui accident. Multe companii de asigurari au inclus in politele de locuinta si asigurari de accidente.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News