top banner

Cum aleg un card de debit?

16 Decembrie 2013 | Autor: Alina Branescu

Cardurile de debit permit accesul la banii din contul curent. Prin urmare, pentru a avea un card de debit, trebuie deschis si un cont curent la banca.

Astfel, aceste produse ar trebui studiate impreuna inainte de a lua o anumita decizie.
Comisioanele care trebuie avute in vedere sunt in principal cele de deschidere si administrare a contului curent, de emitere si administrare card de debit, precum si comisioanele aferente utilizarii cardului pentru retragerea de numerar, atat in reteaua de bancomate ale bancii emitente, cat si ale altor banci.
In cazul in care calatoresti in strainatate, ar trebui sa te interesezi si de comisioanele pentru tranzactiile la comercianti in strainatate, dar si de cursul valutar folosit pentru tranzactiile in alte monede.
Daca utilizezi mai multe servicii de la aceeasi banca, merita sa acorzi atentie si pachetelor de cont curent. Acestea includ mai multe produse si servicii, pentru care bancile percep in general un comision unic de administrare, care este mai mic decat totalul costurilor aferente achizitionarii separate a produselor.
Pachetele de cont curent pot include mai multe facilitati, precum un anumit numar de tranzactii gratuite la ATM sau la comercianti, interogari de sold la ATM etc.
In sectiunea Plati, Conso.ro a inclus in tabelele sale comparative conturile curente si pachetele de cont curent, pentru a facilita procesul de comparatie a ofertei existente. In pasul 2 de comparatii, sunt prezentate detalii referitoare la comisioane si beneficii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Asigurari

Alte Articole

Pana in aprilie, tarifele RCA pot fi ajustate doar cu rata inflatiei

Pana in aprilie, tarifele RCA pot fi ajustate doar cu rata inflatiei

Printr-o Hotarare de Guvern emisa la finalul anului trecut, autoritatile au stabilit inghetarea tarifelor RCA pentru inca 3 luni, acestea putand majorate cel mult 6,8% cat este stimata rata inflatiei la finalul trimestrului doi din 2024.

03 Ian 2024 | Asigurari
Asigurarile cu retur de prima, o tentatie pentru debitori

Asigurarile cu retur de prima, o tentatie pentru debitori

Asigurarea de viata este ceruta imperativ de o parte dintre bancile care ofera credite ipotecare, iar incheierea unei astfel de polite poate scadea si costurile creditelor de nevoi personale. Debitorii aflati in aceste situatii ar putea aprecia returnarea unei parti din primele platite, daca ar avea acces la un astfel de produs.

05 Dec 2023 | Asigurari
Asigurarile PAD se scumpesc, iar ocolirea lor va fi mai dificila

Asigurarile PAD se scumpesc, iar ocolirea lor va fi mai dificila

Modificarile aduse legii privind asigurarea obligatorie a locuintei vin cu cresteri de costuri, in special in zona urbana si pun piedici suplimentare celor care vor sa evite incheierea politelor PAD.

15 Noi 2023 | Asigurari
Cum se obtine restituirea diferentelor de prima la RCA-urile Euroins

Cum se obtine restituirea diferentelor de prima la RCA-urile Euroins

Potrivit unei ordonante de urgenta emise de Guvern in 1 septembrie, valabilitatea politelor Euroins este prelungita cu 90 de zile, interval care poate fi folosit de posesorii de polite pentru a solicita restituirea diferentelor de prima.

07 Sep 2023 | Asigurari

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul