top banner

Fostii sefi ai autoritatilor de supraveghere au primit pana la 19 salarii compensatorii

30 Mai 2013 | Autor: Conso

Comasarea autoritatilor de supraveghere a constituit un bun prilej de a face bani de catre fostii conducatori, care au incasat pana la 19 salarii compensatorii.
Autoritatea de Supraveghere Financiara a comunicat ca salariile au fost platite din bugetele autoritatile de supraveghere desfiintate. CNVM a platit pana la 9 salarii compensatorii, iar CSA – pana la 19 salarii compensatorii pentru intreruperea mandatului inainte de termen.
Foarte interesant este ca unii dintre acesti conducatori si-au gasit posturi in structura de conducere a noii autoritati de supraveghere. Pentru a linisti opinia publica, ASF a informat ca daca pe viitor, mandatul noilor membri din conducere va fi intrerupt prematur, nu se vor mai acorda salarii compensatorii.
In prezent, presedintele ASF, Dan Radu Rusanu incaseaza un salariu de 14.000 euro. Acest salariu a fost determinat tinand cont de nivelul de salarizare din BNR, nivelul salariilor din sectorul privat pentru manageri si nivelul salariilor platite in UE de autoritati similare. Conform unor informatii aparute in Ziarul Financiar, salariul este egal cu cel al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.
ASF a precizat ca intentioneaza sa aplice o politica salariala, in functie de performante. Din cei 540 de salariati care lucrau la CSA, CNVM si CSSPP, ASF vrea ca prin reorganizare sa ajunga la 460 de salariati.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Asigurari

Alte Articole

Pana in aprilie, tarifele RCA pot fi ajustate doar cu rata inflatiei

Pana in aprilie, tarifele RCA pot fi ajustate doar cu rata inflatiei

Printr-o Hotarare de Guvern emisa la finalul anului trecut, autoritatile au stabilit inghetarea tarifelor RCA pentru inca 3 luni, acestea putand majorate cel mult 6,8% cat este stimata rata inflatiei la finalul trimestrului doi din 2024.

03 Ian 2024 | Asigurari
Asigurarile cu retur de prima, o tentatie pentru debitori

Asigurarile cu retur de prima, o tentatie pentru debitori

Asigurarea de viata este ceruta imperativ de o parte dintre bancile care ofera credite ipotecare, iar incheierea unei astfel de polite poate scadea si costurile creditelor de nevoi personale. Debitorii aflati in aceste situatii ar putea aprecia returnarea unei parti din primele platite, daca ar avea acces la un astfel de produs.

05 Dec 2023 | Asigurari
Asigurarile PAD se scumpesc, iar ocolirea lor va fi mai dificila

Asigurarile PAD se scumpesc, iar ocolirea lor va fi mai dificila

Modificarile aduse legii privind asigurarea obligatorie a locuintei vin cu cresteri de costuri, in special in zona urbana si pun piedici suplimentare celor care vor sa evite incheierea politelor PAD.

15 Noi 2023 | Asigurari
Cum se obtine restituirea diferentelor de prima la RCA-urile Euroins

Cum se obtine restituirea diferentelor de prima la RCA-urile Euroins

Potrivit unei ordonante de urgenta emise de Guvern in 1 septembrie, valabilitatea politelor Euroins este prelungita cu 90 de zile, interval care poate fi folosit de posesorii de polite pentru a solicita restituirea diferentelor de prima.

07 Sep 2023 | Asigurari

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul