Omniasig Vienna Insurance Group are capacitatea financiara pentru a-si onora integral obligatiile de plata asumate prin contractele de asigurare incheiate, chiar si in situatii de producere a unor catastrofe naturale sau orice alte evenimente majore. Reprezentantii companiei sustin ca scenariile testate de ASF includ ipoteze mult mai complexe.
”Conform rezultatelor raportului exercitiului Balance Sheet Review–BSR publicat in cursul saptamanii trecute de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), Omniasig VIG indeplineste atat cerintele de solvabilitate conform cadrului legislativ curent, cat si al celui viitor – regimul Solvabilitate II – care va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2016. (...) In ceea ce priveste scenariile specifice de asigurare testate in cadrul acestui exercitiu, precizam ca acestea nu evalueaza efectele producerii catastrofelor naturale in mod individual – cutremur, respectiv inundatii – ci sunt scenarii combinate care includ si alte tipuri de ipoteze (de exemplu intrarea in incapacitate de plata a reasiguratorilor, cresterea diverselor costuri asociate daunelor)”, se arata intr-un comunicat al companiei.
Documentul mentioneaza ca societatea este protejata printr-un program de reasigurare complex, cu o limita totala care este superioara daunei maxime care ar rezulta in urma producerii unui eveniment extrem de catastrofa naturala. ”In cazul Omniasig, riscurile de cutremur sau inundatie nu indica vulnerabilitati potentiale, conform raportului evaluatorului extern. Acesta arata faptul ca societatea are expunere neta redusa la riscurile de catastrofa naturala tocmai datorita protectiei – aproape integrale – prin reasigurare”, afirma reprezentantii companiei.
Reprezentantii companiei considera ca scenariul de intrare in incapacitate de plata a reasiguratorilor – ca parte componenta a scenariilor specifice de asigurare testate – este unul extrem, cu probabilitate de realizare extrem de redusa, iar rezultatele testului de stres trebuie interpretate in acesti parametri.
Precizarile companiei vin in contextul in care, saptamana trecuta, Autoritatea de Supraveghere Financiara a dat publicitatii rezultatele testelor de stres din care a rezultat faptul ca niciun asigurator din Romania nu ar fi putut plati toate pagubele produse de un cutremur sever la 30 iunie 2014.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News