PAID detine peste 30 milioane lei sub forma de rezerve tehnice. Sumele sunt considerate suficiente pentru acoperirea daunelor pentru politele obligatorii de locuinta.
Potrivit legii, PAID (societatea care emite politele obligatorii de locuinta) trebuie sa constituite rezerve tehnice de prima, de daune avizate si neavizate, de catastrofa.
Rezervele de dauna avizate si neavizate constituite de PAID se ridica, in prezent, la aproape 400.000 de lei, fond necesar pentru acoperirea pagubelor produse la locuintele asigurate prin polita obligatorie.
”Coeficientul de lichiditate al Pool-ului este 124, gradul de solvabilitate este 1,65 – ambii indicatori situandu-se peste limita minima impusa de normele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. PAID functioneaza in parametrii impusi de legea care instituie obligativitatea asigurarii pentru locuinte si poate plati in orice moment daunele provocate de oricare dintre cele trei riscuri de catastrofa naturala, pentru politele din portofoliul propriu”, a declarat directorul general al PAID, Marius Bulugea.
Pool-ul are incheiat un contract de reasigurare de tip “excedent de dauna” si are o capacitate de 300 milioane de euro, care a fost stabilita cu ajutorul modelelor de catastrofa folosite pe piata internationala de reasigurare. Nivelul de acoperire prin reasigurare este mai mare fata de capacitatea contractului anterior si este suficient pentru a acoperi portofoliul de polite de asigurari, a mai precizat Bulugea.
Luni, fostul presedinte al Allianz Tiriac, Cristian Constantinescu, a declarat in timpul audierilor din Parlament pentru desemnarea noii conduceri a CSA, ca
PAID este o societate in faliment din punct de vedere tehnic.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News