CSA a propus o masura prin care politele de asigurare facultativa a locuintei vor putea fi incheiate doar pentru sume ce exced pragul aferent politelor obligatorii, respectiv 10.000 sau 20.000 euro.
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a luat in calcul o noua modificare a legislatiei secundare prinvind asigurarile de locuinte, astfel incat societatile nu vor mai putea incheia polite facultative decat pentru sume care exced nivelul acoperit de politrele de asigurare obligatorie, respectiv 10.000 sau 20.000 euro.
Scopul modificari este de a impulsiona cresterea numarului politelor de asigurare obligatorie, emise de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).
In prezent, cei care detin
o polita de asigurare facultativa a locuintei, ce acopera si riscurile de alunecare teren, inundatie si cutremur, nu mai trebuie sa incheie si polita obligatorie.
“Cifrele centralizate de CSA arata ca, la sfarsitul lunii martie din acest an, cele mai multe locuinte din Romania erau asigurate printr-o polita facultativa, iar portofoliul gestionat de Pool intrase intr-o puternica tendinta de scadere. Consideram ca aceste modificari, odata ce vor fi aprobate, vor impulsiona actionarii PAID sa intensifice activitatea de vanzare a politei de asigurare obligatorie pentru locuinte”, a precizat Constantin Buzoianu, presedintele CSA.
Propunerea vine la doar cateva zile de la adoptarea de catre CSA a unor masuri ce interzic folosirea abrevierii PAD sau a oricarui element care induce ideea de obligatoriu in denumirea politelor de asigurare facultativa.
CSA are in vedere si majorarea comisionului platit de PAID societatilor care incheie polite de asigurare obligatorie, de la 10% pana la 20% din valoarea primei.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News