Vicepresedintele ASF, Daniel Tudor a demisionat din functie pentru a evita o posibila situatie de incompatibilitate. El avea atributii pentru sectorul de asigurari-reasigurari.
“In contextul celor mai recente modificari legislative referitoare la Autoritatea de Supraveghere Financiara, care mentioneaza incompatibilitatea intre membrii Consiliului ASF si membrii Parlamentului Romaniei si din motive personale am decis sa demisionez din functia actuala, intrucat eu si sotia mea am putea fi in situatie de incompatibilitate, din punct de vedere juridic”, a precizat
Daniel Tudor.
Ultimele modificari legislative au redus numarul membrilor Consiliului ASF de la 11 la 9 si au introdus noi cerinte pentru persoanele desemnate sa ocupe functii de conducere.
Modificarile au fost cerute de FMI, care in ultimul raport de tara a solicitat alinierea standardelor de guvernanta ale ASF la practicile internationale. Expertii FMI au criticat in special numarul mare de membri ai consiliului, au solicitat introducerea unor standarde profesionale minime pentru conducatori si evitarea conflictelor de interese.
Deficientele aparute in statutul noii autoritati de supraveghere au fost semnalate atat de
industria asigurarilor, cat si de
Conso.ro, insa au fost ignorate de politicieni.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News