Cardurile emise de bancile din Statele Unite ale Americii ar putea sa treaca in sfarsit la tehnologia cu cip. MasterCard si Visa au lansat diverse initiave pentru a stimula bancile sa adopte noul standard de securitate a tranzactiilor, iar unele banci au inceput deja sa emita carduri de acest tip pe segmente de nisa.
Daca bancile din Europa si Asia au adoptat la scara larga cardurile cu cip, cele din SUA au ramas in urma din punct de vedere tehnologic. Cardurile utilizate de americani au, in proportie covarsitoare, doar banda magnetica, nu si cip.
Situatia este pe cale sa se schimbe. In august 2011, Visa a anuntat o serie de initiative prin care spera sa impulsioneze comerciantii sa accepte carduri cu cip. Iar, MasterCard si-a propus sa convinga bancile sa isi adapteze bancomatele in vederea citirii cardurilor cu cip pana in aprilie 2013.
In aceasta vara, o serie de banci americane au inceput sa emita carduri cu cip pentru turisti si pentru cei care calatoresc cu afaceri in tari, unde standardele EMV au fost deja adoptate.
Mai multa protectie si pentru europeni
Avand in vedere ca in SUA marea majoritate a tranzactiilor cu carduri se realizeaza exclusiv la POS sau ATM fara standardele EMV, in ultimii 5 ani, SUA a fost destinatia principala a celor care doreau sa utilizeze un card clonat, cu banda magnetica falsificata.
Este deja de notorietate faptul ca un card cu cip este mult mai sigur decat un card cu banda magnetica, deoarece cipul este foarte greu de copiat.
Banda magnetica ofera un minimum de protectie, in conditiile in care poate fi usor duplicata iar cardul clona poate fi utilizat in locatii unde nu se solicita codul PIN.
Cardurile cu cip vor avea initial atat cip cat si banca magnetica, la fel ca in Europa, dar acest lucru nu va favoriza frauda. Daca ATM-ul sau POS-ul are implementate standardele EMV, atunci va trebui folosit cip-ul din card si nu banda magnetica, usor de copiat.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News