La sfarsitul lunii mai, Raiffeisen Bank a lansat platforma de internet banking pentru populatie. Aceasta permite clientilor sa efectueze plati intra si interbancare, plati directe catre furnizori, schimburi valutare, sa constituie si sa lichideze depozite. Principalul atu al serviciului este faptul ca soldurile conturilor sunt actualizate permanent.
Accesul la Raiffeisen Online este conditionat de plata unui abonament lunar de 1 EUR. In schimb, utilizatorii beneficiaza de reduceri cu pana 50% la tranzactiile efectuate online fata de cele realizate la ghiseu.
Pentru a deveni client de internet banking, persoanele interesate trebuie sa-si deschida cont curent si sa achizitioneze un card de debit. La Raiffeisen Bank, conturile curente si cele de carduri sunt unificate, ceea ce inseamna ca banii stau intr-un singur cont, iar accesul la ei se face prin canale multiple.
Serviciul este accesibil de pe orice calculator conectat la internet, atat din tara cat si din strainatate. Raiffeisen Online permite utilizatorilor sa vizualizeze soldul tuturor conturilor deschise la banca ? conturi curente in lei si valuta, depozite, conturi de economii, de credite si de carduri de credit. Soldurile afisate de aplicatia e-banking sunt actualizate permanent.
Un alt avantaj al serviciului este faptul ca platile intrabancare ? catre clientii care au cont deschis la Raiffeisen ? se deconteaza in timp real, 24 ore din 24 si 7 zile din 7. In schimb, transferurile interbancare se efectueaza in regimul impus de Transfond. Platile ordonate pana la ora 14 ajung la banca beneficiarului in aceeasi zi, iar dupa ora 14, sumele sunt decontate a doua zi. Limita zilnica pentru transferuri este de 6.000 RON pe zi, iar o tranzactie nu poate depasi 4.000 RON.
In cazul schimburilor valutare, valoarea zilnica a tranzactiilor este limitata la 32.000 RON, limita pe operatiune fiind de 8.000 RON. Clientii pot efectua astfel de tranzactii, doar pentru perechile de valute, in care au conturi deschise la banca.
Depozitele se pot face prin transferarea sumelor disponibile in celelalte conturi. Optiunea de lichidare poate fi folosita atat pentru depozitele constituite online, cat si pentru cele realizate la ghiseu sau prin call center.
Securitatea operatiunilor este asigurata printr-un sistem de criptare. In plus, pentru a verifica posibilele vulnerabilitati, banca a angajat in ultimele luni, doua companii care sa atace sistemul informatic. Oficialii bancii au precizat ca testele s-au incheiat fara probleme.
In perioada urmatoare, banca intentioneaza sa lanseze si solutia de internet banking pentru persoane juridice.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News