Groupama a lansat o asigurare de locuinta in trei variante personalizate – eco, medium sau premium - prin care clientii pot opta pentru acoperirea anumitor riscuri specifice. Tariful este stabilit in functie de suma asigurata, zona geografica a locuintei, riscurile acoperite, tipul de fransiza ales, numarul membrilor familiei si varsta acestora.
Clientii Groupama pot opta, in cadrul pachetelor de asigurare a locuintelor si pentru protectia bunurilor, asigurarea in cazul prejudiciilor cauzate altor persoane, protectia juridica in cazul proceselor civile, precum si pentru protectia calatoriilor, prin aceasta intelegandu-se asigurarea privind anularea sau intreruperea vacantelor.
Care sunt riscurile acoperite?
Varianta de baza Eco a asigurarii de locuinte prevede acoperirea principalelor riscuri privind imobilul, precum incendiile, inundatiile sau alunecarile de teren, insa nu si riscul de cutremur. De asemenea, prima varianta include si asigurarea privind raspunderea civila.
Aceasta este cea mai ieftina asigurare de locuinta oferita de Groupama. Spre exemplu, in cazul unei persoane de 20 de ani necasatorita, bursiera, chiriasa in Bucuresti si cu sume asigurate in valoare de 29.000 de lei pentru raspundere civila si 30.000 de lei bunurile din locuinta inchiriata, prima de asigurare platita este de 63,23 de lei pe an.
“Din experienta noastra, cea mai des intalnita dauna este cea produsa de inundatii”, a declarat Denis Rousset, directorul general al Groupama.
In cazul celui de-al doilea pachet, Medium, paleta de riscuri acoperite de varianta de baza este mai variata. Asiguratii care doresc sa acopere in plus si riscul de cutremur trebuie sa opteze pentru aceasta varianta. Totodata, sunt incluse si asigurarile:
- importiva furtului;
- impotriva accidentelor;
- privind protectia bunurilor casabile la riscul de spargere;
- privind protectia bunurilor scolarilor;
- privind protectia cardurilor, documentelor si cheilor.
Varianta Premium este cea mai costisitoate, acoperind cele mai multe riscuri. Fata de celelalte 2 pachete, acesta include automat si:
- asigurarea impotriva vandalismului;
- asigurarea de protectie juridica in cadrul proceselor civile;
- asigurarea electronicelor, electrocasnicelor si a instalatiilor de climatizare;
- asigurarea privind anularea sau intreruperea vacantelor.
Asiguratorul plateste o camera la hotel daca se renoveaza locuinta
“Daca, spre exemplu in urma unor daune majore asupra locuintei este necesara renovarea locuintei, societatea va suporta si cheltuielile cu sederea la un hotel sau cu chiria. De asemenea, punem la dispozitia unei persoane fizice un mic capital in vederea acoperirii unor eventuale cheltuieli de judecata”, a precizat Marie Sarraute, director tehnic la Groupama.
Un cuplu de manageri - cu sotia in varsta de 40 de ani, iar sotul de 48 de ani - casatoriti, cu doi copii, proprietari in Buzau intr-o zona cu risc seismic mare, vor suporta o prima in valoare de 610 euro. Aceasta corespunde unor sume asigurate de pana la 150.000 euro, in cazul asigurarii imobilului. Printre riscurile pentru care au optat in cadrul pachetului au fost incluse si raspunderea civila cu o suma asigurata de 20.000 euro, bunurile din locuinta (30.000 euro), accidente – 20.000 euro in caz de invaliditate, respectiv 10.000 euro in caz de deces pe persoana.
Pe langa pachetele de baza, clientii pot opta si pentru acoperirea unor riscuri suplimentare, ceea ce va duce implicit la cresterea costurilor cu prima anuala platita. Spre exemplu, in cazul variantei Premium, clientii isi pot exprima preferinta asigurarii inclusiv a bunurilor de tip hobby, precum articolele sportive, oriunde in afara perimetrului asigurat.
Fransize
Societatea percepe fransize pentru fiecare dauna. La riscurile acoperite pentru cladire, valoarea impusa este de 100 euro, iar pentru bunuri - nivelul fransizei este de 50 euro. Pe de alta parte, in cazul furtului, clientii suporta o fransiza de 50 euro.
In cazul cutremurelor, valoarea fransizei difera in functie de zona seismica in care este plasat imobilul si poate ajunge pana la 2% din valoarea asigurata.
Produsul este vandut in intreaga retea de unitati a societatii, cat si prin intermediul brokerilor de asigurare, iar pana la finele semestrului subscrierea se va putea face si online. Politele urmeaza a fi reinnoite automat, in conditiile instiintarii anuale a clientilor.
Pana la finele anului, Groupama are in vedere incasarea unor prime de asigurare medii de 300-400 lei pe asigurare de la un numar de 120.000 de clienti.
“Am dorit un produs usor de inteles. Vrem ca nu numai noi sa vindem usor acest produs, ci si clientii nostri sa-l cumpere usor. Un avantaj al produsului este posibilitatea subscrierii acestuia in mai putin de 15 minute”, a afirmat Dragos Calin, director national de vanzari in cadrul Groupama.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News