top banner

Bucurestiul, al 6-lea centru comercial din Europa de Est

23 Octombrie 2008 | Autor: Alina Branescu

Capitala Romaniei este al 6-lea centru comercial din Noua Europa ca potential de afaceri si al 32-lea in lume dintre pietele emergente, potrivit unui studiu MasterCard. Punctele forte ale oraselor din Europa de Est constau in calitatea vietii si in relativa usurinta de a face afaceri.
 
Pietele emergente devin centre comerciale tot mai importante, arata studiul Worldwide Centers of Commerce: Emerging Markets Index.
 
Indexul clasifica 65 de orase prin intermediul a 8 indicatori care reflecta climatul de afaceri, mediul politic, cresterea economica, calitatea vietii si nivelul educational. In acelasi timp, studiul releva caracteristicile economice globale si regionale ale acestor orase ca viitoare centre de dezvoltare.
 

Europa are 4 orase in Top 15

 
Capitala Romaniei este al 6-lea centru comercial din Europa de Est si al 32-lea in lume, dintre pietele emergente. Acesta a fost punctat in special la capitolul mediu de afaceri, evaluat prin usurinta de a incepe o afacere, de a face angajari sau de a lua un credit.
 
„Tara noastra joaca un rol foarte important printre tarile europene cu un ritm rapid de crestere, datorita potentialului de dezvoltare pe care il are in toate industriile”, precizeaza directorul general pe Romania si Regiunea Balcanilor la MasterCard Europe, Denisa Mateescu.
 
Ea subliniaza ca Bucurestiul reprezinta si centrul unor activitati regionale, pe langa faptul ca ofera o multime de oportunitati pentru afaceri.
 
„Din Bucuresti este coordonata intreaga activitate a MasterCard in Albania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Kosovo, Serbia, Muntenegru, Macedonia si Romania”, afirma Mateescu.
 
Printre orasele europene aflate pe primele 15 pozitii in top general se afla Budapesta, Varsovia, Moscova si Istanbul.
 
Budapesta, ocupa locul trei in clasamentul general, iar Varsovia se situeaza locul 8.
 
Moscova - pe locul 14 - a devansat cele trei orase din Rusia cu care a fost in competitie. Aceasta s-a evidentiat prin calitatea transportului aerian de pasageri si marfuri, dar si prin volumele de tranzactii inregistrate pe pietele financiare.
 
Istanbul, ocupand pozitia 15 in clasamentul general, se afla printre primele 10 orase in privinta legaturilor comerciale, datorita pozitiei geografice care i-a creat acces la numeroase piete cu un ritm de dezvoltare rapid.
 
„In Europa, pietele emergente cu cel mai mare potential se regasesc printre noile state membre ale UE, in Turcia – un stat care aspira sa devina membru al UE si in Rusia, cu bogatia sa provenita din petrol si gaze”, afirma William Lever, membru al echipei de cercetare.
 
El considera ca punctele forte ale oraselor din Europa de Est constau in calitatea vietii si in relativa usurinta de a face afaceri, iar in cazul Moscovei un atu foarte important este multitudinea serviciilor de business si legaturile sale aeriene.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Ce solutii avem pentru a oferi servicii bancare copiilor si adolescentilor?

Ce solutii avem pentru a oferi servicii bancare copiilor si adolescentilor?

Avantajul unui card bancar in dauna banilor de buzunar se rezuma la gestionarea mai eficienta sumelor oferite de adulti, posibilitatea parintelui de a filtra sumele cheltuite, familiarizarea cu serviciile bancare online.

07 Oct 2024 | Carduri
Cat costa cardurile de debit Platinum?

Cat costa cardurile de debit Platinum?

Cardurile pot oferi asigurare de calatorie gratuita, intrari in business loungeuri, moneyback, curs de schimb preferential, dar taxa de administrare poate fi piperata daca nu ne intra venituri recurente apreciabile in cont.

25 Sep 2024 | Carduri
Platile in strainatate aduc cashback de 5-10%. Atentie (si) la curs!

Platile in strainatate aduc cashback de 5-10%. Atentie (si) la curs!

Posesorii cardurilor emise sub sigla Visa si Mastercard pot recupera o parte din cheltuielile facute in strainatate, in anumite conditii, daca isi inroleaza cardurile in programele propuse de cele doua companii.

13 Sep 2024 | Carduri
Carduri de debit cu asigurare de calatorie

Carduri de debit cu asigurare de calatorie

Mai multe banci ofera asigurari de calatorie fara costuri suplimentare in cadrul pachetelor ce includ carduri de debit, in unele cazuri cu conditia incasarii lunare in cont a unor sume prestabilite.

29 Aug 2024 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă