Bilantul ING pentru anul 2008 pe zona de asigurari de viata si pensii este unul pozitiv. Compania a obtinut prima pozitie in cota de piata pe toate cele trei segmente vizate: asigurari de viata, pensii private si pensii facultative. Desi criza va afecta si aceste segmente in 2009, oficialii ING spera ca implicatiile negative sa fie limitate.
Anul care se incheie peste numai cateva zile a adus rezultatele asteptate, atat pentru ING Asigurari de Viata, cat si pentru ING Pensii.
Bilantul pe 2008 este pozitiv
In zona asigurarilor de viata, a crescut ponderea produselor de tip “bancassurance” – produse bancare care includ si asigurari. Primele subscrise au crescut cu 5% fata de 2007 si cu 60% fata de 2006, iar parteneriatele cu brokerii de asigurari si de pensii au adus primele rezultate notabile. In 2009, ING Asigurari de Viata si-a propus cresterea vanzarilor prin brokeri, dar si vanzarea produselor de asigurare ale companiei si prin alte banci in afara de ING.
Anul 2009 va aduce modificari importante si in ceea ce priveste nevoile si preferintele clientilor. “In zona asigurarilor de viata ne vom intoarce de la produse extreme de sofisticate la produse foarte simple care sa puna accentul pe protectie si sa ofere garantii”, afirma Cornelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.
Coman crede ca piata nu va scadea atat datorita faptului ca in Romania asigurarile de viata au inca un grad redus de penetrare, cat mai ales din cauza ca in momente de criza, oamenii se gandesc mai mult decat in alte vremuri la asigurarea viitorului, atat pentru ei cat si pentru ceilalti membri ai familiei.
Pensiile private asteapta vesti bune de la noul guvern
In zona de pensii, vor fi foarte importante deciziile pe care le va lua noul guvern si optica pe care acesta o va avea in materie de pensii private si facultative.
“Desi potrivit ultimelor informatii la care avem acces, legea se va respecta si vom ajunge sa colectam in 2009 2,5% din venit pentru pensiile obligatorii, noi consideram ca si acest nivel este extrem de redus si ne dorim o crestere mai accelerata in viitor”, spune Emilia Bunea, director general ING Fond de Pensii.
In ceea ce priveste pensile facultative, administratorii doresc ca noul cabinet sa respecte promisiunile facute de vechiul executiv, ramase insa neconcretizate in Codul Fiscal. “Vrem ca deductibilitatea aplicata contributiilor la fondurile de pensii facultative sa fie totala, si nu partiala ca pana acum, pentru a stimula implicarea in sistem a cat mai multor participanti”, declara Bunea.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News