top banner

Euro se apropie de 4,2 lei pe piata interbancara

05 Mai 2010 | Autor: Conso

Cotatiile pe piata interbancara se indreapta spre pragul de 4,2 lei pentru un euro. Analistii nu vad o inversare de trend, cat timp situatia de pe piata interna si cea externa nu se imbunatateste.
Leul s-a depreciat puternic in a doua parte a zilei, cand a pierdut aproape 1% in fata euro. Daca la ora 13:00, BNR anunta un curs de 4,1492 lei pentru un euro, in cursul dupa-amiezii cotatiile leului pe piata interbancara s-au apropiat de pragul de 4,2 lei pentru un euro, nivel care nu a mai fost atins de la finalul anului trecut.
“Exista un cumul de factori care a dus la deprecierea leului. In primul rand factori externi, zvonuri legate de alte tari care s-ar putea afla intr-o situatie similara cu cea a Greciei. In plus, investitorii nu prea mai cred in indeplinirea planului asumat de Grecia, avand in vedere situatia actuala”, a precizat Ionut Dumitru, economist sef la Raiffeisen Bank.
In prezent, Grecia se confrunta cu manifestatii de strada si revolte ale populatiei care militeaza impotriva adoptarii planului de austeritate asumat de guvern in schimbul ajutorului primit de la FMI.
“Daca adaugam si discutiile de la noi privind majorarea taxelor si tot felul de zvonuri care arata incapacitatea guvernului de a gestiona situatia in care se afla Romania, avem o imagine completa”, a adaugat Dumitru.
Valutele regionale inregistreaza aceeasi tendinta de depreciere ca si leul, dupa ce incepusera sedinta intr-o nota relativ pozitiva. Zlotul polonez a pierdut in numai cateva ore peste 1,5% in fata euro, fiind de altfel si cea mai afectata moneda din zona. Forintul maghiar si coroana ceha au scazut si ele, insa sub 1%.
Cotatiile valutare pot fi urmarite in timp real pe Conso in sectiunea de Curs valutar.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Traiectoriile forintului, zlotului, coroanei din Cehia sau leului fata de euro nu sunt foarte asemanatoare dar aprecierea in termeni reali e o trasatura comuna.

14 Mai 2024 | Valute
Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta