Ministerul Mediului a adus cateva imbunatatiri la procedura de casare a unei masini prin Programul Rabla, pentru a evita falsificarea voucherelor, asa cum s-a intamplat in 2010.
Noile precizari au fost aduse in conditiile in care anul trecut ministerul a primit sesizari de la Politie ca pe piata au aparut certificate false.
Ministrul mediului a dat ca exemplu un cetatean care a adunat 20 de masini, a falsificat certificate de inmatriculare si a primit in schimb 20 de vouchere, in conditiile in care o persoana nu poate incasa mai mult de 3 astfel de vouchere.
Prin urmare, voucherul va fi inmanat persoanelor numai dupa un interval de timp de 5-6 zile dupa ce a dus masina spre casare la Remat.
“Cand vine cetateanul aici, preda masina in custodie la Remat, verifica in aceeasi zi si noapte - pentru ca este online, o legatura intre Remat-uri si Politie, politia verifica daca este totul in ordine. A doua zi cetateanul respectiv primeste un certificat de distrugere, se duce, radiaza masina de la Politie, se duce la notar ca sa fie si copie legalizata, vine inapoi la Remat si atunci primeste voucher-ul, deci cam in 5-6 zile de la ziua cand a adus masina”, a declarat Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.
In 2010, au fost casate 189.200 de masini, reprezentand echivalentul a 722 milioane lei. Pe de alta parte, numarul masinilor noi achizitionate s-a ridicat la 62.500 prin Programul Rabla, ceea ce inseamna mai mult de jumatate din totalul masinilor noi cumparate anul trecut.
In prezent, in Romania sunt inmatriculate aproape 1,8 milioane de masini cu o vechime de peste 10 ani, potrivit lui Borbely.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News