Creditele de nevoi personale fara ipoteca suporta in continuare cele mai multe modificari de costuri, indiferent ca sunt in sens crescator sau descresctor. Bancile pun mare pret pe dobanzile fixe, intregindu-si portofoliul cu oferte noi.
Banca Romaneasca a redus recent rata dobanzii variabile cu pana la 1,75 puncte procentuale. Aceasta
este cuprinsa intre 7,6% si 10,5%, in functie de comisioanele platite si suma contractata.
De asemenea, banca a venit si cu o oferta de creditare cu dobanda fixa, pentru care clientii platesc o dobanda de 12% sau 12,5%, in functie de valoarea imprumutului.
Garanti Bank este o alta banca care a redus nivelul dobanzii fixe, introducand insa o grila diferentiata pentru rata dobanzii, in functie de perioada de creditare.
Rata dobanzii a scazut de la 9,75% la 8,55% pentru creditele de pana in 3 ani, respectiv pana la 8,9%, pentru creditele de peste 3 ani.
BRD a optat pentru majorarea dobanzii fixe de la 6,5% la 10%, concomitent cu eliminarea costurilor cu analiza dosarului si administrarea lunara. Per total, costul total al creditului a scazut cu pana la 2,6 pp.
Clientii care isi incaseaza veniturile prin banca beneficiaza de un discount de dobanda de 1,1 pp.
OTP Bank pe de alta parte, a ales sa scumpeasca creditele de nevoi personale in lei, urcand rata dobanzii cu pana la 1 pp. Rata dobanzii este personalizata in functie profilul de risc al clientilor si ia forma unui interval.
Oferta presupune o dobanda cuprinsa intre 11,4% si 23,5%, in vreme ce oferta cu dobanda variabila se incadreaza intre 11,5% si 22,9%.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News