Creditele rapide pot fi rambursate in mai multe rate sau sub forma unei singure plati. Conso.ro analizeaza care este cea mai putin riscanta optiune pentru clienti.
Creditele rapide ar trebui evitate pe cat posibil de catre consumatori din cauza costurilor foarte mari. In cazul in care ai neaparat nevoie de bani si nu ai alta alternativa, atunci aceste imprumuturi sunt singura solutie.
Daca tot vrei sa obtii un astfel de credit, Conso.ro te ajuta sa decizi care tip de imprumut este mai putin riscant: cel cu rambursarea in rate sau cel cu rambursarea intr-o singura transa?
Creditele care se ramburseaza intr-o singura transa se acorda de regula pe o perioada de 1 luna. Astfel, din urmatorul salariu, trebuie sa rambursezi atat suma imprumutata cat si dobanda.
In cazul in care suma de plata este ridicata, cel mai probabil, nu vei putea rambursa banii si vei fi nevoit sa rostogolesti imprumutul. Dobanda se adauga la datorie, iar luna viitoare, va trebui sa rambursezi o suma si mai mare.
Evident, luna urmatoare, scenariul risca sa se repete, astfel ca aceasta schema de rostogolire a datoriilor face ca un imprumut pe termen de 1 luna sa devina unul permanent, ducand la supraindatorare.
Acesta este principalul risc al creditelor care se ramburseaza intr-o singura transa. Pentru a evita acest risc este recomandat ca suma imprumutata sa nu depaseasca o treime din venitul lunar.
Daca ai nevoie de o suma mai mare, ar fi mai bine sa cauti un imprumut care se ramburseaza in mai multe rate lunare. In acest fel, vei rambursa gradual imprumutul, tinand cont de posibilitatile tale financiare reale.
In cazul imprumuturilor in rate, trebuie evitata o perioada de rambursare prea mare (de peste 6 luni). Aceste imprumuturi au costuri foarte mari, astfel ca fiecare luna adaugata la graficul de rambursare aduce costuri importante.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News