top banner

Conso.ro lanseaza primul comparator de energie electrica pentru populatie

29 Mai 2017 | Autor: Conso

Conso.ro pune la dispozitia populatiei primul comparator online de energie electrica, venind astfel in sprijinul celor care doresc sa compare produsele de furnizare a energiei electrice, pentru a face alegerea cea mai potrivita.
 
Vremurile in care consumatorul casnic era un consumator captiv, care trebuia sa foloseasca serviciile furnizorului unic de energie care deservea zona in care locuieste, sunt pe cale sa apuna. Piata energiei electrice este aproape de a fi total liberalizata si fiecare consumator casnic poate sa isi aleaga furnizorul de energie electrica.
Practic, oricine poate sa migreze catre un alt furnizor, si chiar ar fi de dorit sa o faca, in masura in care oferta acestuia se dovedeste a fi mai avantajoasa. In felul acesta, competitia ii va forta pe furnizori sa dea mult mai multa atentie calitatii serviciilor pe care le ofera.
 
Credincios misiunii pe care si-a asumat-o inca din 2006, Conso.ro a decis sa extinda sfera informatiilor utile oferite consumatorilor - din zona financiara, unde detine in continuare onoranta pozitie de lider in randul site-urilor de comparatii, catre zona furnizorilor de utilitati. Iar primul pas pe care il facem il reprezinta comparatorul care va permite consumatorilor sa isi aleaga cea mai potrivita oferta.
“Pentru un consumator care nu dispune de cunostinte in domeniu, analiza ofertelor unui numar foarte mare de furnizori reprezinta o misiune aproape imposibila. Conso.ro lanseaza un comparator care, printr-un singur click, le va permite tuturor, in mod gratuit, sa vada care sunt costurile totale ale facturii lunare, precum si diferentele dintre ofertele furnizorilor de energie electrica”, afirma Alin Iacob, Managing Partner Conso.ro.
La fel ca si in cazul ofertelor bancilor, cand diversele tipuri de comisioane pot creste semnificativ costul unui credit cu dobanda relativ redusa, si in cazul energiei electrice oferta care pare cea mai avantajoasa se poate dovedi in final mai scumpa.
“De exemplu, taxa de rezervare zilnica anuleaza de cele mai multe ori pretul mai mic al energiei electrice active, astfel incat consumatorii trebuie sa nu se lase sedusi de mesajele publicitare ale furnizorilor, ci sa analizeze oferta in ansamblu si sa calculeze costul lunar al facturii”, afirma Alina Simion, Project Manager Utilitati la Conso.ro.
Astfel, o oferta din piata unde pretul energiei active este de 0,151 lei/kWh, la care se adauga o taxa de rezervare de 0,15 lei/zi ajunge sa fie mai scumpa decat alta in care pretul energiei active este de 0,195 lei/kWh, dar nu contine taxa zilnica de rezervare.
Despre Conso.ro
Conso.ro este cel mai utilizat portal de comparatii si informatii financiare pentru consumatori din Romania. Conso.ro este un portal independent si, spre deosebire de alte site-uri cu profil relativ similar, nu este administrat sau detinut de companii care desfasoara si activitati de brokeraj de credite sau de companii in spatele carora se afla banci sau alte institutii financiare. Serviciile oferite de Conso.ro sunt gratuite pentru consumatori.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Energie electrica

Alte Articole

Dupa Politie si ANAF, phishingul se poate concentra pe utilitati

Dupa Politie si ANAF, phishingul se poate concentra pe utilitati

Incercarile de jumulire a celor naivi sau neexperimentati pleaca de la solicitati cu iz de credibilitate, bazate pe experienta cotidiana.

22 Oct 2021 | Energie electrica
Pretul gazelor se liberalizeaza, al facturilor ramane captiv

Pretul gazelor se liberalizeaza, al facturilor ramane captiv

Consumatorii pot alege furnizorul de gaze naturale, dar nu toate ofertele lansate pana acum sunt suficient de atractive pentru a ne starni o dorinta irezistibila de a migra de la actualul furnizor.

22 Iun 2020 | Energie electrica
Tarife plafonate la gaze si electricitate

Tarife plafonate la gaze si electricitate

Pretul platit de populatie pentru energia electrica si gazele naturale consumate nu va putea depasi 68 de lei/MWh timp de trei ani. Guvernul a luat decizia de a plafona tarifele pentru consumatorii casnici prin Ordonanta 114/2018. Pretul la gaze si electricitate va fi plafonat si pentru firme, insa dupa o formula mai complicata.

09 Ian 2019 | Energie electrica
Factura la curent e prea mare? Ce poti sa faci?

Factura la curent e prea mare? Ce poti sa faci?

Factura la curent electric nu mai trebuie privita ca un act unilateral al furnizorului de electricitate. Acum avem posibilitatea sa reactionam daca avem senzatia ca platim prea mult pentru acest serviciu, prin schimbarea companiei cu care lucram. Demersul este gratuit pentru consumator. Ce presupune aceasta schimbare?

07 Noi 2018 | Energie electrica

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul