top banner

Fondul Proprietatea a fost inregistrat oficial la CNVM

18 August 2010 | Autor: Conso

Fondul Proprietatea a fost inregistrat oficial la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Listarea la bursa urmeaza sa fie facuta dupa numirea oficiala ca administrator a Franklin Templeton.
Prin aceasta autorizare, Fondul Proprietatea devine un fond inchis de investitii destinat publicului, reglementat in conformitate cu legislatia europeana. Aceasta era o conditie obligatorie pentru listarea si numirea oficiala a societatii Franklin Templeton ca administrator.
In mod normal, listarea ar trebui sa fie efectuata in 3 luni de la numirea Franklin Templeton in cadrul adunarii generale a actionarilor, convocata in datele de 6 si 17 septembrie.
“Inregistrarea la CNVM este o veste foarte buna, insa va insemna ca si cheltuielile Fondului vor creste substantial cu taxa care va fi platita catre Comisie, raportata la activele nete lunare. Cea mai importanta informatie o reprezinta insa valorea activului net (VAN) si valorea unitara a activului net (VUAN), certificate de catre banca depozitara, care vor reprezenta primul reper oficial privind valoarea justa a activelor fondului”, a precizat Mihai Caruntu, sef departament cercetare piata de capital, in cadrul BCR.
Pe de alta parte, Fondul Proprietatea va avea o organizare si metoda de evaluare a activelor similare cu a celor 5 SIF-uri. Va exista totodata un consiliu care va reprezenta interesele investitorilor in relatia cu Fondul
Caruntu este de parere ca listarea Fondului va creste cu 50% adancimea bursei de la Bucuresti, prin faptul ca va juca un rol major in atragerea de investitori straini, pentru care principala problema este lipsa unor emitenti cu lichiditatea si talia adecvata.
“Franklin Templeton va face practic lobby indirect pentru intreaga piata de capital romaneasca, cand va prezenta Fondul Proprietatea”, a adaugat Mihai Caruntu.
Fondul Proprietatea a fost constituit in scopul acordarii despagubirilor aferente imobilelor care nu pot fi restituite in natura.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Actiunile TTS ofera invataminte utile pentru investitori

Actiunile TTS ofera invataminte utile pentru investitori

In incercarea lor de a calcula pretul actiunilor ca un anumit multiplu fata de profitul raportat, investitorii n-ar trebui sa ignore caracterul exceptional, uneori irepetabil, al acelui profit.

20 Noi 2024 | Investitii
Fondurile de pensii scot micii investitori din actionariatul companiilor listate

Fondurile de pensii scot micii investitori din actionariatul companiilor listate

Prin acumulari succesive, fondurile de pensii au ajuns sa detina mai mult de jumatate din actiunile tranzactionabile la Hidroelectrica, Romgaz, Medlife, Nuclearelectrica, Aquila, Teraplast.

07 Noi 2024 | Investitii
Doua posibile strategii pe o piata bursiera in scadere

Doua posibile strategii pe o piata bursiera in scadere

Calmul pe care il putem afisa intr-o perioada de corectie prelungita la bursa e direct proportional cu marimea sumelor investite.

25 Oct 2024 | Investitii
Cand este bine sa investim la bursa?

Cand este bine sa investim la bursa?

Preturile actiunilor la bursa pot avea perioade de crestere si perioade de scadere. Oare acest lucru inseamna ca evolutiile acestor preturilor sunt intamplatoare, iar eventualele castiguri din investitii tin doar de noroc sau inspiratia de moment? Bineinteles ca nu.

14 Oct 2024 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul