O societate nou infiintata reprezinta un risc mare pentru banci in ceea ce priveste acordarea de credite. Cele mai multe dintre acestea nu dispun de credite pentru astfel de societati, insa banci ca Banca Tranzilvania, CEC si BRD au optat si pentru produse destinate societatilor cu o activitate mai mica de 1 an.
Pentru a putea beneficia de un credit de la Banca Transilvania, societatea trebuie sa aiba cel putin 6 luni de activitate si sa nu fi inregistrat venituri din exploatare in contabilitate. De asemenea, intreprinzatorul trebuie sa asigure 25% din valoarea investitiei care trebuie finantata si sa depuna intr-un cont deschis la BT, 10% din valoarea creditului, in vederea asigurarii sumelor necesare pentru plata dobanzilor si comisioanelor din perioada de gratie. Ca si garantii, banca solicita ori ipoteca pe un spatiu cu destinatie locativa ori gajul asupra investitiei (in cazul in care investitia reprezinta ceva tangibil: utilaje, masini de transport).
Oferta CEC este destinata si IMM-urilor care au mai putin de 6 luni de activitate. Intreprinzatorul trebuie sa indeplineasca cumulativ doua conditii: sa existe surse alternative de rambursare(o alta firma din grup care genereaza suficient numerar, veniturile actionarilor cu care pot credita firma pe perioada derularii contractului(dividende sau salarii)) si sa existe in conducerea firmei cel putin o persoana cu experienta semnificativa in domeniul de activitate. Daca creditul este destinat investitiilor, atunci intreprinzatorul trebuie sa contribuie cu 30% din valoarea investitiei.
BRD ofera si ea credite pentru noii intreprinzatori, inca numai celor care au cel putin 6 luni de activitate. Creditele oferite sunt destinate atat activitatii curente cat si celei de investitii, BRD oferind numai 75% din suma solicita. Ca si garantii, banca accepta gaj, ipoteca asupra unui imobil, sau alte garanþii stabilite de comun acord.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News