top banner

Cursul da inapoi, dar doar cu jumatate de pas

17 Mai 2012 | Autor: Conso

Sedinta de joi a marcat prima zi de apreciere a monedei nationale, dupa patru maxime consecutive a cursului euro-leu. Avansul este insa mai mult decat modest.
Leul a reusit sa castige o mica batalie in fata monedei europene iar cursul oficial a scazut la 4,4435 lei pentru un euro, cu mai putin de 0,3 bani sub valoarea precedenta.
Evolutia este modesta, avand in vedere ca ultimele sedinte au consemnat aproape constant cresteri de peste 1 ban de la o zi la alta.
Atat stagnarea leului cat si declaratiile oficialilor BNR care au precizat ca doar Dumnezeu poate aduce leul pe apreciere, fac ca posibilitatea unei reveniri a monedei nationale sa fie din ce in ce mai redusa.
In acest context, analistii bancari si-au urcat in sus prognoza pe curs. ING Bank vede cotatia la 4,45 lei pentru un euro pentru mijlocul lui 2012 si de 4,50 lei/euro pana in 2013.
“Lipsa unei interventii clare din partea BNR ar trebui sa incurajeze deprecierea leului in viitorul apropiat. In consecinta ne-am revizuit estimarea, considerand ca leul va marca un sir de recorduri negative”, au explicat reprezentantii ING.
“Intrarile nete de capital raman la un nivel scazut care probabil se va mentine in perioada urmatoare, avand in vedere aversiunea la risc a investitorilor. In acest context, deprecierea leului din prezent se va consolida in urmatoarele trimestre”, a precizat Ionut Dumitru, economist sef la Raiffeisen Bank.
Pe piata interbancara, cotatiile raman in intervalul 4,4440 - 4,4490 lei pentru un euro, in ton cu tendinta regionala de crestere.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Traiectoriile forintului, zlotului, coroanei din Cehia sau leului fata de euro nu sunt foarte asemanatoare dar aprecierea in termeni reali e o trasatura comuna.

14 Mai 2024 | Valute
Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta