top banner

Leul nu si-a revenit iar cursul urca spre 4,37 lei/euro la BNR

30 Iunie 2010 | Autor: Conso

Cursul stabilit de BNR miercuri a mai urcat cu 1,65 bani, pana la 4,3688 lei pentru un euro. Aceasta este cea de-a treia zi consecutiva cand cotatia oficiala inregistreaza un nou maxim istoric.
Incepand de luni, deprecierea leului a intrat in zona maximelor istorice, un euro ajungand sa depaseasca punctual pe piata interbancara nivelul de 4,4 lei la finalul zilei de marti.
Sedinta de miercuri a adus leul pe o panta de apreciere fata de raliul din ziua anterioara iar cotatiile se mentin sub 4,37 lei/euro. Aceeasi tendinta de apreciere se intalneste si in cazul valutelor regionale care castiga in fata euro intre 0,6% - 0,7%.
Totusi,  analistii considera ca leul va recupera teren substantial odata ce Romania va intra in posesia urmatoarei transe din partea Fondului Monetar International.
“Pe plan local, probabilitatea de a primi urmatoarea transa de la FMI a crescut, conform asteptarilor noastre si acest lucru pare foarte pozitiv pentru lei pe termen scurt”, Vlad Muscalu, economist in cadrul ING Bank.
Sedinta board-ului FMI privind a patra evaluare a acordului stand-by a fost programata pentru vineri, iar acest anunt a fost sprijinit de un comentariu pozitiv al reprezentantului FMI in Romania, care a precizat ca autoritatile si-au demonstrat angajamentul fata de programul economic, prin identificarea de masuri de austeritate compensatorii.
In functie de momentul finalizarii evaluarii, transa de aproximativ 0,9 miliarde lei ar putea fi disponibila dupa doua zile lucratoare.
Cotatiile valutare pot fi urmarite in timp real pe Conso in sectiunea de Curs valutar.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Traiectoriile forintului, zlotului, coroanei din Cehia sau leului fata de euro nu sunt foarte asemanatoare dar aprecierea in termeni reali e o trasatura comuna.

14 Mai 2024 | Valute
Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta