Companiile romanesti care doresc sa incheie un contract comercial cu un partener din tara sau strainatate pot apela la serviciile EximBank pentru a afla situatia financiara a acestuia din urma. Rapoartele pot fi obtinute punctual sau prin intermediul unui abonament ce permite acces si la rapoarte macroeconomice pentru 51 de tari.
Companiile au posibilitatea sa afle informatii financiare despre partenerii de afaceri, prin intermediul EximBank. In acest fel, ei isi pot cunoaste viitorul partener comercial inaintea incheierii unui contract, astfel incat clientii sa se poata acoperi prin asigurari sau prevederi contractuale, impotriva unor riscuri cu grad mare de probabilitate.
“Pe langa activitatea traditionala a bancii – finantare, garantare si asigurare - EximBank poate juca si rolul de consultant pentru firmele care doresc sa afle mai multe date financiare despre partenerii de afaceri locali sau din strainatate. Prin acest produs, incercam sa oferim companiilor suport pentru luarea unei decizii de implicare intr-un parteneriat”, a declarat Ionut Costea, presedintele EximBank.
Obtinerea raportului de informatii comerciale se poate realiza punctual, prin completarea unei cereri. O alta varianta este cumpararea unui pachet, prin plata unui abonament. Companiile au in acest fel acces la 25 si pana la 60 de rapoarte de informatii despre societati romanesti, analize de risc de tara care acopera 51 de state si previziuni trimestriale privind implicatiile evolutiilor indicatorilor macroeconomici (inflatie, curs de schimb, dobanzi, salarii) asupra tendintei principalelor sectoare industriale.
Analize si recomandari pentru fiecare partener in parte
Societatile care acceseaza acest produs primesc un raport de informatii comerciale despre potentialul partener care cuprinde:
• date de identificare - denumire exacta, adresa, numar de inregistrare la Registrul Comertului, cod unic de inregistrare, istoric, statutul actual al societatii, management, angajati, capital social etc.
• date financiare raportate public: principalele posturi din bilant, cont de profit si pierderi.
• analiza financiara a firmei pe baza datelor financiare: bonitate, comportament de plati, puterea financiara, evolutia ca volum de activitate si rezultate economice, incadrare in clase de risc care determina riscul asociat afacerii.
• recomandari privind pragul de siguranta pana la care compania poate incheia tranzactii comerciale pe credit.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News