Banca Transilvania a lansat un produs de refinantare destinat IMM-urilor si companiilor mari care au accesat credite la alte banci. Prin intermediul acestui produs, intreprinzatorii pot beneficia de o remodelare a graficului de rambursare actual, prin rate diminuate fata de cat platesc in prezent si perioade de creditare mai lungi.
In cadrul
programului “Platforma anti-criza” destinat companiilor, Banca Transilvania a lansat un nou produs de creditare, menit sa refinanteze datoriile companiilor la alte banci.
“Banca Transilvania are solutia pentru cazurile in care planul A al finantarii unei afaceri s-a dovedit a fi impovarator, mai ales in perioada de criza. Venim cu Planul B, o facilitatea de refinantare a creditelor contractate de la alte banci”, a explicat Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.
El spune ca produsul corespunde realitatii pietei si nevoii acute a companiilor de a-si sustine datoriile.
Tiberiu Moisa, director executiv-Clienti Corporativi si IMM, afirma ca problema fundamentala de la nivelul economiei este necorelarea intre datorii si venituri.
Care sunt beneficiile acestui produs?
Un prim avantaj ar fi ca firmele vor beneficia, in primul an, prin intermediul acestei refinantari, de rate diminuate cu pana la jumatate din ceea ce platesc acum altei banci.
“Oferim in acest fel, intreprinzatorilor, un confort sporit, dandu-le astfel posibilitatea de a directiona resursele economisite catre cresterea productivitatii, investitii si dezvoltare”, a declarat Rekkers.
La aceasta se adauga perioade de creditare mai lungi, care vor duce la o reducere a ratei de plata si dupa primul an. De asemenea, banca promite niveluri de dobanda competitive. “Nici un client nu se va refinanta la noi, daca cerem o dobanda mai ridicata decat cea pe care o plateste in prezent”, a spus Moisa.
El a precizat ca dobanzile se vor stabili si discuta de la caz la caz, in functie de client si de marimea creditului.
Un alt avantaj este ca suma imprumutata poate include si comisionul de rambursare anticipata, comisionul de acordare si taxele notariale. In acest fel, se evita iesirile de bani din companii la accesarea acestui produs.
In plus, in cazul in care situatia financiara si nevoile de finantare ale firmei sustin acest lucru, banca va acorda credite suplimentare pentru respectivele afaceri.
Prin intermediul acestei facilitati, companiile pot obtine linii de credit, credite pentru capital de lucru sau de investitii, pana la o suma maxima de 1.000.000 lei (sau echivalent in euro). Termenul de acordare difera in functie de tipul de credit si poate ajunge pana la 90 de luni.
Produsul de refinantare este destinat IMM-urilor cu o cifra de afaceri cuprinsa intre 1,5 si 4 milioane lei, precum si companiilor mari.
Pentru a putea accesa acest tip de credit, firmele trebuie sa inregistreze o perioada minima de activitate de 24 de luni si sa aiba o cifra de afaceri in crestere. Avand in vedere conditiile economice actuale, banca accepta si o cifra de afaceri in scadere cu maxim 25%.
De asemenea, la Centrala Riscurilor Bancare, firmele trebuie sa aiba calificativul A, in prezent si cel mult B in ultimele 12 luni. Firmele care au interdictie de emitere cecuri sau popriri asupra activelor nu sunt eligibile.
Reprezentantii bancii spera ca acest nou produs sa le aduca cel putin 1.000 de clienti noi.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News