Companiile de leasing din Romania sunt optimiste cu privire la evolutia finantarilor noi in prima jumatate a acestui an, 84% dintre ele estimand o crestere a acestora, cu conditia stimularii investitiilor.
La nivel european, peste 60% dintre firme se asteapta la cresterea afacerilor, potrivit unui sondaj realizat de Leaseurope, organizatia europeana a industriei de leasing, impreun? cu Invigors EMEA, specialisti in consultanta international?, avand ca tema “Increderea in mediul de afaceri la nivel european”.
„Rezultatele ultimului studiu realizat la nivelul industriei europene de leasing cu privire la nivelul de incredere in afaceri al profesionistilor din domeniu sunt imbucuratoare si ofera o perspectiva pozitiva asupra evolutiei industriei pentru anul 2015. La nivelul pietei de leasing romanesti, acest optimism este sustinut de nevoia stimularii investitiilor, in vederea sustinerii cresterii economice, iar rolul jucat de industria de leasing in sprijinirea acestora poate deveni unul foarte important”, a declarat Felix Daniliuc, presedintele Asociatiei Societatilor Financiare - ALB Romania.
Potrivit sondajului, perspectivele pentru volumele de finantari noi in prima jumatate a anului 2015 raman pozitive, 84% din cei intervievati asteptandu-se ca acestea sa creasca, in timp ce doar 7% anticipeaza o scadere. In ceea ce priveste nivelul de credite neperformante, asteptarile (64%) sunt ca acestea sa ramana la un nivel similar cu sondajul precedent (din iunie 2014).
”De asemenea, 52% nu se asteapta la nicio schimbare in ceea ce priveste marjele de profit, desi 31% estimeaza ca marjele vor scadea in organizatiile lor, putin peste procentul inregistrat in sondajul precedent. Cu toate acestea, rezultatele pentru profitul net arata o imbunatatire usoara, 63% din respondentii sondajului prognozand ca profiturile nete pentru afacerea lor vor creste in urmatoarele sase luni, o crestere usoara fata de cea inregistrata in luna iunie a anului trecut”, mai reiese din sondajul citat.
Jumatate din respondenti au afirmat ca organizatiile lor au ca obiectiv cresterea afacerilor, axata in special pe domenii precum finantarea direct de la furnizor, precum si pe clase de active, cum ar fi masini si echipamente tehnologice. ”A existat, de asemenea, dorinta de extindere geografica, in special in Europa, precum si pe arii noi de produse, cum ar fi servicii de scontare a facturilor si finantarea wholesale”, se mai arata in sondaj.
La nivel european, peste 60% dintre respondentii la sondaj sunt mai optimisti cu privire la perspectivele lor de afaceri pentru prima jumatate a acestui an. Alti 27% au considerat ca acestea vor ramane neschimbate, in timp ce doar 12% cred ca perspectivele lor de afaceri se vor inrautati.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News