top banner

4 sfaturi utile pentru contracte de economisire-creditare profitabile

16 Septembrie 2013 | Autor: Conso

Contractele de economisire-creditare prezinta avantaje multiple, insa trebuie respectate anumite reguli pentru a beneficia de ele. Conso.ro iti prezinta 4 sfaturi utile, astfel incat sa nu ratezi nicio oportunitate.
1.    Economiile pot aduce castiguri mari, dar acesta nu este un depozit obisnuit!
Foarte multi dintre clientii care semnat contracte de economisire-creditare au fost tentati de castigurile pe care le pot obtine pentru economiile lor. Statul acorda anual o prima de stat de 25% din sumele economisite, in limita a 250 euro pe an.
Daca te gandesti sa inchei un contract doar in acest scop, trebuie sa ai in vedere o perioada de economisire in medie de 5 ani, in care nu poti face retrageri.
Nu retrage banii inainte de termen, deoarece risti sa pierzi prima de stat.
2.    Economiseste in mod regulat
Contractele de economisire-creditare iti permit sa faci economii in ritmul propriu. Nu esti conditionat sa depui o anumita suma lunara.
Este insa in avantajul tau sa economisesti regulat. Doar daca faci depuneri in fiecare an, vei putea beneficia de prima de stat anuala.
In caz contrar, economiile tale vor aduce castiguri mult mai mici, deoarece vei incasa doar o dobanda de 1,5%-3% pe an (din care se retine si impozitul pe venit).
Pentru a valorifica la maxim prima de stat, este recomandat sa economisesti pe an pana in 4.500 lei sau 375 lei pe luna. Daca poti face depuneri mai mari, este indicat sa deschizi conturi suplimentare pentru ceilalti membri ai familei. Fiecare contract va beneficia separat de o prima de stat.
3.    Foloseste banii pentru finantari imobiliare!
Aceste contracte sunt concepute pentru finantari imobiliare. Utilizeaza banii in acest scop si vei beneficia avantajele complete ale acestor produse.
Dupa o perioada minima de economisire, vei putea obtine un credit in lei cu dobanda fixa, la costuri reduse cu dobanzi fixe, de 4,5%-6%. Poti simula un astfel de contract, cu ajutorul Calculatorului de economisire-creditare.
Un credit locativ acordat prin sistemul de economisire creditare ajunge sa fie de cateva ori mai ieftin chiar si de catre un imprumut Prima Casa, asa cum Conso.ro a aratat intr-un exemplu de calcul.
4.    Planificarea financiara este esentiala!
De cele mai multe ori, este nevoie sa economisesti in medie 5 ani pentru a obtine credit locativ. De aceea, este necesar sa achizitionezi din timp un astfel de contract, pentru a putea accesa creditul la momentul dorit.
Durata etapei de economisire depinde atat de suma de care ai nevoie, cat si de suma pe care o poti economisi lunar. Poti estima aceasta perioada in functie propria situatie financiara, cu ajutorul Calculatorului de economisire-creditare.
Nu exista o limita pentru perioada de economisire, astfel ca daca ai devenit eligibil pentru credit si nu doresti inca sa faci o investitie imobiliara, poti continua sa economisesti mai departe, urmand a beneficia de prime de stat.
In cazul in care vrei sa faci o investitie imobiliara mai devreme, exista posibilitatea de a solicita un credit anticipat. Este insa recomandat sa apelezi la acest credit atunci cand mai ai 1-2 ani pana la repartizarea contractului, pentru a plati dobanzi mai mici. Poti simula aceasta varianta de finantare, cu ajutorului Calculatorului de credit anticipat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii