Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare
22 Decembrie 2021 | Autor: ING Bank
ING Home’Bank este o aplicatie completa de internet banking, care astazi are peste 1,1 milioane de utilizatori activi si 26 milioane de sesiuni pe luna. Prin intermediul ei, oricine poate deschide relatia cu banca, poate accesa toate serviciile si produsele curente si poate inclusiv sa inchida relatia, totul online, oriunde, oricand.
Istoria ING Home’Bank
Home’Bank s-a lansat in 2006 si era disponibila doar pe desktop. Aplicatia intrunea patru functionalitati la acel moment: pagina de portofoliu, optiunea de plati, accesarea extraselor de cont si interogarea tranzactiilor. In 2010, cu scopul de a oferi mai multe functionalitati utilizatorilor, ING a adaugat plata facturilor, deschiderea depozitelor si reincarcarea cartelei telefonice.
Anul urmator, in 2011, banca a lansat aplicatia mobila pentru iOS pentru a veni in intampinarea clientilor care adoptasera smartphone-urile. Imediat a urmat si varianta pentru Android in 2012, in acest an fiind adaugate, de asemenea, notificarile push si conectarea in Home’Bank prin parola.
Anul 2013 a facut asigurarile de viata disponibile direct din aplicatie, iar in 2014 s-a lansat si optiunea de plata prin numarul de telefon, intre conturile ING. Anul ce a urmat, banca a introdus fondurile mutuale si optiunea de portare a banilor de la alte banci. ING Bank a lansat in 2016 si ING Bazar, platforma de cashback pentru cumparaturi, integrata, de asemenea, in aplicatia de internet si mobile banking. Conectarea prin elemente biometrice a devenit disponibila din 2017, la fel si posibilitatea de a contracta credite de nevoi personale 100% online.
In 2018 este adaugat serviciul de plata cu telefonul ING Pay si ING inregistreaza mai multe login-uri de pe mobil decat cele efectuate de pe desktop. Mai mult, in 2019, ING Bank Romania ofera posibilitatea inrolarii cardurilor in Apple Pay si deschiderea contului 100% pe mobil.
Inceputul lui 2020 aduce lansarea Round Up, un serviciu de economisire prin rotunjirea platilor si transferarea automata a acestora intr-un cont de economii. In acelasi an, odata cu lansarea Google Pay, ING permite inrolarea cardurilor direct din Home’Bank. Tot in 2020, ING lanseaza si retragerea de cash de la bancomat prin intermediul unui cod emis direct din aplicatie.
In 2021, ING Bank Romania devine prima banca din tara care lanseaza cardurile virtuale pentru toate tipurile de card din portofoliu (debit, credit, lei sau euro). In acelasi timp, pune la dispozitie platile interbancare prin AliasPay pentru tranzactii mai simple, optiunea de a copia din aplicatie datele cardului si posibilitatea de a inchide conturi si intrerupe relatia cu banca direct de pe aplicatia mobila. Mai mult, in luna noiembrie, ING Bank Romania a introdus, prin intermediul Home’Bank, posibilitatea emiterii 100% online a cardului de credit.
ING Home’Bank in cifre
•Peste 1,1 milioane de utilizatori activi;
•26 milioane de sesiuni pe luna, adica un client se conecteaza aproape in fiecare zi, in medie;
•215.000 de clienti folosesc serviciul de plata catre un prieten si fac peste 600.000 de tranzactii pe luna;
•6 milioane de plati initiate din Home’Bank in fiecare luna;
•95% din trafic are loc de pe dispozitive mobile;
•83% din vanzarile digitale sunt realizate de pe mobil;
•99,92% disponibilitate, incluzand perioadele de mentenanta programate;
•5.000 de credite de nevoi personale acordate 100% online prin aplicatie in medie pe luna in 2021;
•5.000 de conturi de economii deschise 100% online in medie pe luna in 2021;
•9.500 de depozite deschise 100% online in medie pe luna in 2021;
•3.500 de asigurari incheiate 100% online in medie pe luna in 2021;
Ultimele studii realizate de Kantar pe piata locala arata ca ING este banca din Romania cu care este cel mai usor de lucrat, iar acest lucru se datoreaza si evolutiei Home’Bank care ofera, pe langa portofoliul variat de produse si servicii, o experienta usoara, siguranta si raspunsuri rapide la nevoile clientilor.
Revolut isi promoveaza pachetele exclusiviste oferind dobanzi in crestere la conturile de economii recent lansate, practica bancara anterioara presupunand dobanzi fixe sau stimularea economisirii in functie de sold.
Mai multe oferte bancare aparute in ultima perioada propun bonusuri la achizitiile de la parteneri, reduceri de dobanda, costuri zero pe viata pe anumite pachete.
Am analizat site-urile principalelor banci din Romania pentru fotografia canalelor de vanzari ale momentului-economisire, carduri de credit si debit, aplicatii mobile, oferte de creditare si, vedeta saptamanii, Black Friday.
Vista Bank a preluat Credit Agricole Romania iar produsele si serviciile sale au fost incluse in oferta Vista. Conso va ofera cateva detalii privind integrarea acestora si pasii concreti pe care trebuie sa ii faca clientii Credit Agricole.