Conversia în bani a punctelor oferite la deschiderea contului s-a realizat deja pe 3 aprilie pentru fondatorii care și-au activat conturile și le-au menținut active până în prezent.
Cei care nu și le-au activat sau nu le-au folosit timp de 6 luni și le-au fost inactivate, sunt în situația de a pierde beneficiile cuvenite, dacă până pe data de 21 aprilie nu realizează cheltuieli minime de 1.000 lei.
Informarea fondatorilor Salt Bank care nu și-au activat conturile a fost deficitară. Un singur e-mail pe această temă, transmis în același mesaj în care fondatorul era informat de inactivarea contului, pentru lipsa de utilizare a lui pentru o perioadă mai lungă de șase luni, și care conținea, la grămadă, o mulțime de alte informații, cum ar fi beneficiile existente și schimbările apărute pentru accesarea lounge-urilor din aeroporturi.
Iar ulterior, nimic...nicio avertizare pe niciun canal că există riscul de a pierde rambursarea valorii punctelor fondator. Și nu vorbim de o sumă simbolică.
Valoarea punctului de membru fondator, care a crescut progresiv de la lansarea băncii, a înghețat pe 22 martie la 103,3 lei, iar toți fondatorii cu conturi active la data de 3 aprilie au primit în cont cel puțin 516 lei (contravaloarea a 5 puncte fondator).
Numărul punctelor, respectiv al beneficiilor primite, putea fi chiar mai mare dacă fondatorii acceptau să devină benevol agenți de vânzări popularizând oferta băncii printre prieteni (pentru fiecare amic devenit client se primea câte un punct suplimentar, noul client primind la rândul său 5 puncte) până în momentul în care programul aferent membrilor fondatori a fost oprit.
Printre beneficiile acordate inițial în calitate de membru fondator Salt Bank, pe lângă cele 5 puncte, se ofereau de asemenea un card Mastercard Platinum - fără costuri de administrare, asigurare de sănătate pentru titular și familie pentru toate călătoriile în Europa, prioritate în Care Center, acces VIP în lounge-uri (București, Timișoara, Cluj-Napoca, Viena), reduceri & cashback prin programul Mastercard Premium Collection.
Ultima șansă pentru clienții care nu și-au activat cardul și nu au folosit contul Salt Bank, pentru a putea primit contravaloarea punctelor de fondator este să își activeze cardul printr-un apel la *1000 și să efectueze cheltuieli de minim 1.000 lei cu acesta până pe 21 aprilie.
Ofertele pentru fondatori continuă
Chiar dacă punctele de membru fondator nu mai generează bani, primii clienți au primit deja o nouă ofertă dedicată, lansată imediat după plata celor 5 (sau mai multe) puncte.
Astfel, doar pentru fondatori, banca a lansat un depozit la termen în lei pe 5 luni, cu dobândă de 6% pe an, printre cele mai bune din piață pentru scadențele scurte. Suma minimă pentru deschiderea unui astfel de depozit este de 500 de lei, de unde se vede intenția băncii de a evita migrarea fondurilor oferite fondatorilor.
De altfel, pe lângă depozitul dedicat și ofertele speciale, clienții sunt tentați și cu posibilitatea de a efectua schimburi valutare la cursuri avantajoase pentru 17 valute, cardul Salt Bank fiind unul de tip multi-currency.
Cât vor valora noile acțiuni?
Cele 5 sau mai multe acțiuni Salt Bank, în eventualitatea în care banca se listează, vor putea fi achiziționate la valoarea nominală, de 0,1 lei/acțiune, ceea ce presupune o investiție minimă de numai 0,5 lei.
Care ar putea fi diferența între valoarea nominală și valoarea de piață? Dacă ne raportăm la Banca Transilvania, banca-mamă a Salt Bank, valoarea nominală este de 10 lei, iar prețul de piață de 27,3 lei (luni, 7 aprilie, la ora 10). Dacă sărim din zona financiară, acțiunile Hidroelectrica au o valoare nominală de 10 lei și o valoare de piață de 120 lei.
Chiar și dacă am avea, în cazul Salt Bank, un raport 1 la 20 între prețul la bursă și valoarea nominală, suma totală obținută de fondatori la o eventuală vânzare a acțiunilor proaspăt listate tot nu ar reprezenta o avere (5x0,1x20=10 lei), astfel încât banca folosește această opțiune tot ca o strategie de a-și ține aproape membri fondatori în următorii 4 ani.
Asta deoarece există o practică printre utilizatorii de servicii financiare de a migra de la o ofertă la alta când se oferă stimulente interesante (de pildă, unele bănci au oferit recent clienților noi sume bonus de 100-300 de lei pentru deschiderea unor pachete de cont curent, vezi cazurile BCR și Raiffeisen Bank), iar viitoarele acțiuni Salt Bank reprezintă o bună motivație, alături de celelalte beneficii, pentru a păstra un cont activ.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News