top banner

Pagina 11 - Depozite: Articole, știri și sfaturi financiare

Cat mai platesc bancile pentru depozitele in lei?

Deponentii trebuie sa se multumeasca cu castiguri tot mai mici pentru economiile depuse. Ba chiar, tinand cont de celelalte costuri asociate (comisioane, impozit pe dobanda, etc), uneori ajung sa scoata din banca mai putini bani decat au depus. In cazul bancilor mari dobanzile au ajuns la valori apropiate de 0%.

08 Feb 2017 | Depozite

Plafonul de garantare a depozitelor, suplimentat temporar pentru unii clienti

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a instituit un plafon de garantare suplimentar, de 100.000 de euro, pentru depozitele ce rezulta din tranzactii imobiliare, mosteniri, despagubiri, plata unor indemnizatii de asigurare si altele. Garantarea suplimentara este valabila, insa, pe o perioada limitata, de 12 luni, potrivit unui comunicat al institutiei.

27 Ian 2017 | Depozite

Deponentii romani, multi dar saraci

Multi dintre deponentii pe care bancile sustineau ca ii protejeaza atunci cand se impotriveau legislatiei pentru sprijinirea debitorilor sunt mai mult "pe hartie". Potrivit unui raport al Bancii Nationale a Romaniei, 40% dintre acestia au depozite mai mult decat simbolice, in medie de doar 21 de lei.

13 Dec 2016 | Depozite

FGDB: Depozitele sub 100.000 de euro sunt garantate integral

Mai putin de 25.000 de depozite constituite de persoane fizice la bancile din Romania depasesc pragul acoperit de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), respectiv 100.000 de euro. Ca numar, acestea reprezinta sub 0,12% din total, dar sumele care depasesc plafonul de garantare ajung la aproape 10%.

28 Iul 2016 | Depozite

Dobanzile mici trimit deponentii catre metode flexibile de economisire

In aceasta perioada in care banii economisiti aduc castiguri tot mai modeste sau in unele cazuri chiar pierderi, toata lumea este in cautarea unor metode de a-si plasa banii pe criterii care tin mai degraba de siguranta si flexibilitate. In aceste conditii, contul de economii concureaza cu succes depozitul bancar.

20 Iul 2016 | Depozite

Investitia in titluri de stat comparativ cu depozitul bancar

Populatia poate cumpara, incepand din 11 iulie, titluri de stat emise in acest scop de Finante. O astfel de investitie poate reprezenta o alternativa de economisire pentru populatie in conditiile in care dobanzile bancare sunt foarte mici. Daca luam in calcul si comisioanele, de multe ori deponentii pleaca acasa cu mai putini bani decat au depus.

11 Iul 2016 | Depozite

La dobanzi pozitive, bancile ofera castiguri negative

Existenta dobanzilor negative este in continuare negata in Romania de catre banci si de catre autoritati. Insa deponenti simt pe propria piele acest fenomen tot mai des la scadenta unui depozit, cand constata ca raman cu mai putini bani decat au depus la banca, desi dobanda afisata este pozitiva.

06 Iun 2016 | Depozite

Dobanzile in UE raman negative

Banca Centrala Europeana (BCE) nu confirma prin decizii optimismul anuntat in privinta evolutiei inflatiei in acest an. Institutia estimeaza o crestere a preturilor de pana in 2% in 2016, insa mentine dobanzile la depozite la minimul stabilit la finalul anului trecut, de minus 0,3%.

21 Ian 2016 | Depozite

EBA va monitoriza garantarea depozitelor in statele membre

BNR va trebui sa informeze Autoritatea Bancara Europeana (EBA) cu privire la depozitele acoperite de pe teritoriul national si resursele financiare ale schemelor de garantare a depozitelor oficiale, existente la data de 31 decembrie a anului precedent. Informatiile se transmit anual, pana la 31 martie, pentru anul anterior.

14 Dec 2015 | Depozite

La dobanzi negative, banii revin la saltea sau in consum

Multi dintre romanii care au economii in banci ar prefera sa cheltuiasca acei bani (10%) sau sa ii tina la saltea (33%), in loc sa ii lase la banca, daca dobanzile devin negative. Trei sferturi dintre acestia au declarat ca si-ar retrage banii din depozite intr-o astfel de ipoteza, reiese dintr-un sondaj realizat de ING Bank.

04 Dec 2015 | Depozite
Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale

Compară