top banner

Pagina 11 - Depozite: Articole, știri și sfaturi financiare

EBA va monitoriza garantarea depozitelor in statele membre

BNR va trebui sa informeze Autoritatea Bancara Europeana (EBA) cu privire la depozitele acoperite de pe teritoriul national si resursele financiare ale schemelor de garantare a depozitelor oficiale, existente la data de 31 decembrie a anului precedent. Informatiile se transmit anual, pana la 31 martie, pentru anul anterior.

14 Dec 2015 | Depozite

La dobanzi negative, banii revin la saltea sau in consum

Multi dintre romanii care au economii in banci ar prefera sa cheltuiasca acei bani (10%) sau sa ii tina la saltea (33%), in loc sa ii lase la banca, daca dobanzile devin negative. Trei sferturi dintre acestia au declarat ca si-ar retrage banii din depozite intr-o astfel de ipoteza, reiese dintr-un sondaj realizat de ING Bank.

04 Dec 2015 | Depozite

Fondul de garantare pentru zona euro, criticat din fasa

Sistemului comun de garantare a depozitelor din sistemul bancar al zonei euro ar trebui sa fie finalizat pana in anul 2024, potrivit planurilor Comisiei Europene. Acesta a fost gandit pentru a evita panica bancara in momentul in care o banca dintr-un stat din zona intra in faliment.

25 Noi 2015 | Depozite

Depozitul la banca, tot mai neprofitabil

Depozitul la banca a ajuns doar un instrument de pastrare a economiilor in siguranta, cel putin teoretic. In privinta castigului obtinut de deponent, acesta s-a topit de la luna la luna in ultimii ani. Dobanzile de peste 2% pe an la economiile in lei au devenit o raritate, si tendinta ramane de scadere.

15 Oct 2015 | Depozite

GfK: Clientii IFN-urilor sunt chibzuiti cu cheltuielile zilnice

Romanii sunt interesati sa economiseasca pe termen lung si sa isi imbunatateasca nivelul de cunostinte financiare pentru a reusi si isi inmulteasca banii. In schimb, europenii sunt mai atenti la optimizarea veniturilor si cheltuielilor lunare, reiese dintr-un studiu realizat la cererea grupului financiar din care face parte Provident Romania.

09 Oct 2015 | Depozite

Depozitele garantate, in crestere

Numarul deponentilor persoane fizice in bancile romanesti, care se incadreaza in limitele acoperite de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB), a crescut in trimestrul doi din acest an fata de primul trimestru. De asemenea, si sumele aflate in depozite garantate au crescut in perioada mentionata, reiese din datele Fondului.

16 Iul 2015 | Depozite

Grecii recurg la bitcoin pentru a-si proteja depozitele

Grecii au gasit solutia pentru a ocoli restrictiile impuse la retragerile de la ATM-uri, care sunt limitate la 60 de euro pe zi! Sa isi converteasca depozitele in moneda virtuala bitcoin, transmite Reuters. Si asta pentru ca grecii se tem si de o eventuala devalorizare in cazul in care Grecia revine la drahma.

06 Iul 2015 | Depozite

Dobanzi mici la depozite, roase de comisioane

Dobanzile acordate de banci pentru depozitele constituite de banci sunt in scadere de multa vreme, iar in ultimele saptamani au scazut semnificativ sub 3% pe an pentru economiile pe trei luni. In plus, multe banci practica o serie de comisioane care anuleaza nu doar dobanda ci mananca si din banii depusi de client.

03 Iul 2015 | Depozite

Garantie suplimentara pentru deponentii din UE

Deponentii din statele membre ale Uniunii Europene vor fi protejati in cazul falimentului unei banci de o garantie la nivelul intregului spatiu comunitar. O astfel de garantie suplimentara se va adauga, de la jumatatea lui 2017, schemelor de garantare existente deja la nivel national.

22 Iun 2015 | Depozite

Retrageri masive din bancile grecesti

Retragerile din depozitele bancilor elene au crescut la doua miliarde de euro in ultimele trei zile, iar ritmul retragerilor zilnice s-a triplat dupa colapsul discutiilor cu creditorii, informeaza Reuters. Din aceasta cauza, bancile din Grecia ar putea ramane inchise luni, avertizeaza oficiali ai Bancii Centrale Europene.

19 Iun 2015 | Depozite
Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale

Compară