Structura de creditare propusa de dvs, desi nu este imposibila, inca nu a fost standardizata la nivelul vreunui produs bancar existent. Acest lucru inseamna ca, in conditiile in care veti gasi o banca finantatoare pentru al doilea credit, pot aparea diverse probleme, ca in cazul unei tranzactii aproape fara precedent.
Totusi, ar exista urmatoarea solutie cel putin la nivel teoretic: daca primul credit ar fi ipotecar (cu ipoteca pe imobilul finantat), cel de-al doilea poate fi unul imobiliar (cu ipoteca pe alt imobil decat cel finantat).
Banca finantatoare prin credit imobiliar nu are nevoie decat de dovada faptului ca sumele finantate vor fi utilizate in scopul incheierii unei tranzactii imobiliare (un atecontract de vanzare -cumparare, eventual) iar banca de economisire-creditare trebuie sa se asigure de faptul ca aveti fondurile necesare acoperirii intregii tranzactii.
Acest lucru poate fi obtinut cel mai probabil printr-o scrisoare de bonitate.
Banca de economisire-creditare va avea inscrisa ipoteca de rang I asupra imobilului finantat iar pentru creditul ipotecar va fi necesara garantarea cu un imobil separat.
Din pacate, nu se pot pune ambele ipoteci pe acelasi imobil, deoarece bancile nu prea accepta ipoteca de rang II decat in cazul refinantarii si asta pe termen scurt, pana cand ipoteca de rang II devine de rang I.
Prin urmare, imobilul poate fi achizitionat prin doua credite de tip ipotecar - imobiliar, asa cum ati sugerat si dvs, cunoscand faptul ca un credit de nevoi personale cu ipoteca este ceva mai scump, dar tranzactia in sine presupune sincronizarea si colaborarea dintre cele doua institutii finantatoare.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News