In general, dobanda anuala efectiva este mai mica la creditele auto decat la creditele de nevoi personale, ceea ce recomanda din start primul produs pentru achizitia unei masini in rate. Deoarece in ultima perioada, bancile isi promoveaza foarte mult creditele pentru nevoi personale, diferenta de costuri dintre aceste produse s-a diminuat foarte mult.
Alegerea depinde in acest caz in cea mai mare masura de asigurari: la creditele de nevoi persoanele, bancile impun incheierea unei asigurari de viata, iar la cele auto – o polita full casco. Cea de-a doua asigurare este mult mai scumpa decat prima, astfel ca alegerea produsului depinde de modul in care doreste clientul sa-si asigure ulterior autovehiculul.
Daca intentioneaza sa incheie o polita casco, atunci se recomanda alegerea unui credit auto, deoarece oricum va suporta costurile aferente. Daca ar alege creditul de nevoi personale, ar ajunge sa plateasca ambele asigurari.
In schimb, daca nu doreste sa-si asigure autoturismul, atunci cea mai buna solutie este un credit de nevoi personale. In plus, daca in cazul unui credit auto, unele banci cer prezentarea unui avans, acesta nu este necesar la contractarea unui credit pentru nevoi personale. Mai mult, daca va hotarati la un credit auto banca va pune gaj asupra autoturismului iar vechimea maxima acceptata in cazul autoturismelor second-hand este limitata de obicei la 7 ani, la scadenta creditului. Astfel, la o masina veche de 3 ani, perioada de creditare nu poate depasi 4 ani.
Bineinteles decizia depinde si de suma necesara pentru achizitionarea autoturismului. Printr-un credit pentru nevoi personale fara ipoteca suma maxima ce poate fi contractata este, in momentul de fata, 20.000 euro. Daca valoarea masinii depaseste aceasta suma, alternativa la un credit auto ar fi creditul pentru nevoi personale garantat cu ipoteca.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News