top banner

Vocea clientului

Opinii, recenzii și păreri despre produsele financiare

Recenzii servicii financiare

C DCRISTINA DEDIU
Credit imobiliar de la BCR

Am un credit ipotecar la

Am un credit ipotecar la BCR pe care doresc sa-l refinantez printr-un credit la alta banca. Avand in vedere ca fac acest lucru dupa data de 21 iunie 2010, data in care a intrat in vigoare OUG 50/2010, m-am adresat BCR-ului atat verbal cat si in scris solicitand eliminarea comisionului de rambursare anticipata, care este de "numai" 4,5% din sold (in cazul meu aprox. 2450 euro). Acestia mi-au raspuns verbal, caci scris trebuie sa astept 30 zile, ca au la dispozitie 90 de zile sa faca acest lucru printr-un act aditional si ca daca rambursez acum o voi face conform contractului caci nu s-a semnat actul aditional. Cam ilegal daca citim comunicatul ANPC-ului (de pe site) prin care se spune clar ca astfel de comisioane sunt NULE DE DREPT. Sper din tot sufletul ca cei de la BCR sa nu fi avut timp sa studieze ordonanta si vineri cand am sa le returnez soldul FARA COMISIONUL DE RAMBURSARE ANTICIPATA sa fie mai informati, caci maine le trimit OPC-ul pe cap.

23-06-2010

R EReprezentantii Credit Europe Bank
Card de credit de la Credit Europe Bank

Raspuns pentru doamna Mi

Raspuns pentru doamna Mirela Braescu: Colegii nostri ne-au informat ca au radiat raportarea si ca in maxim 30 de zile (legal) posibil mult mai repede, sa se opereze si in Biroul de Credit. A fost vorba despre o eroare de sistem si regretam neplacerile create doamnei. Dumneaei a primit si o adresa din partea bancii.

23-06-2010

C MComsa Mihai
Credit nevoi personale de la BCR

Salut, Auzind stiril

Salut, Auzind stirile despre Ordonanta de Urgenta a Guvernului 50/2010 prin care comisioanele de rambursare anticipata sunt coborate sau dupa caz anulate m-am grabit catre prima agentie BCR sa rog pe cineva sa imi faca un calcul. Chiar daca am ajuns spre final de program functionarul m-a primit si m-a ascultat. Mi-a cerut un buletin m-a verificat si spre stupoarea mea mi-a explicat ca rambursarea anticipata nu se poate face decat dupa 90 zile de la publicarea respectivei ordonante. I-am explicat ce am auzit si citit insa mi s-a comunicat ca nu se poate. Angajatul de la ghiseu mi s-a parut bine intentionat si am plecat spre casa plin de contradictie. Voi ce credeti? Eu inca oscilez: angajatul nu stia de legea? era instruit sa nu stie? era la sfarsitul programului si nu mai avea chef? nu am vorbit eu clar? aveam o privire modesta? sau cate putin din toate...

23-06-2010

F PFlorian Petrica
Credit nevoi personale de la Bancpost

Buna ziua! Ma numesc Pet

Buna ziua! Ma numesc Petrica Florian. Am facut un credit de nevoi personale la Bancpost la data de 19.09.2007 in valoare de 24.000 CHF, cu o dobanda variabila de 7.95%, cu un comision de acordare credit de 2.5% din valoarea creditului si comision de administrare lunara a creditului de 0,3% aplicat la valoarea soldului creditului. Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 13,10% dupa cum este stipulat si in contract. Problema mea este urmatoarea: in ultima perioada platesc mai mult rata lunara decat este stipulat in Graficul de rambursare care mi s-a eliberat odata cu contractul, unde scrie o anume suma la rata lunara iar eu platesc o alta suma, cu mult mai mare. De exemplu luna mai 2010 este notata cu 355.71 CHF, iar mie mi s-a cerut la banca o rata in valoare de 393 CHF. Specific ca nu am avut intarzieri la plata ratei sau alte nereguli care sa duca la cresteri substantiale ale ratei Cum este posibil asa ceva? Ce masuri trebuie sa iau? Unde ma pot adresa pentru a rezolva aceasta problema? Va multumesc

23-06-2010

M CMirela Catalin
Credit nevoi personale cu ipoteca de la BCR

Eu inteleg ca potrivit n

Eu inteleg ca potrivit noilor reglementari, calcularea dobanzii in functie de dobanda interna a bancii este de domeniul istoriei. Ma uit in ordonanta si vad: Art. 37 In contractele de credit cu dobanda variabila se vor aplica urmatoarele reguli: a) dobanda va fi raportata la fluctuatiile indicilor de referinta EURIBOR/ROBOR/LIBOR/rata dobanzii de referinta a BNR, in functie de valuta creditului, la care creditorul poate adauga o anumita marja, fixa pe toata durata derularii contractului; b) marja dobanzii poate fi modificata doar ca urmare a modificarilor legislative care impun in mod expres acest lucru; c) in acord cu politica comerciala a fiecarei institutii de credit, prin exceptie de la prevederile lit. b), valoarea marjei si valoarea indicilor de referinta pot fi reduse; d) formula dupa care se calculeaza variatia dobanzii trebuie indicata in mod expres in contract, cu precizarea periodicitatii si/sau a conditiilor in care survine modificarea ratei dobanzii, atat in sensul majorarii, cat si in cel al reducerii acesteia; e) elementele care intra in formula de calcul a variatiei dobanzii si valoarea acestora vor fi afisate pe site-urile si la toate punctele de lucru ale creditorilor. Si cum noua lege se aplica si creditelor deja contractate, asteptam actele aditionale. Insa am o nelamurire, legea se aplica de la 21 iunie 2010 si bancile au la dispozitie 90 de zile pentru modificarea contractelor. Pai eu platesc 3 luni dobanda la nivelul actual (8.9% dobanda interna a bancii + 1.5pp) pana refac ei contractele? Corect si legal ar fi ca dupa cele 90 de zile sa vad ca se modifica dobanda si timp de 3 luni platesc si mai putin deoarece au incasat deja prea mult in aceste luni cat au avut la dispozitie pentru hartogaraie. Corect? Daca altcineva crede altceva, va rog sa ma corecteze.

23-06-2010

D MDUMITRU MAZAREANU
Credit imobiliar de la BCR

De ce nu se aplica legea

De ce nu se aplica legea pentru plata comisionului de plata anticipata incepand cu data de 21\06\2010? De ce trebuie sa asteptam 90 de zile daca legea spune clar ca incepind cu data de 21\062010. In TERMEN de 90 de zile, nu DUPA 90 DE ZILE? Am fost astazi la banca si mi-au spus ca nu li sa comunicat nimic. CE SE ASTEAPTA OARE DOMNILOR??

23-06-2010

P APetre Anghel
Credit nevoi personale de la Raiffeisen Bank

In 2008 am contractat un

In 2008 am contractat un credit si regret ca nu am fost atent asupra unei exprimari din contract, petru care acum platesc aiurea. Comisionul de administrare este exprimat ca procent din suma initiala! Astfel, dupa ce am achitat in avans aproape 7000 de euro din cei 10 000, platesc in rata aproximativ 15 euro si 45 de euro comisionul de administrare! Ar trebui sa merg in instanta, dar nu am nici timp nici bani. Nu cred ca este corect sa imi ia un comision de administrare pe suma initiala, ci pe cea ramasa, deoarece aceea este suma reala pe care ei o administreaza! Deci, nu faceti ca mine! Nu semnati contracte cu comisioane pe suma initiala, ci doar pe cea ramasa de rambursat!!! De asemenea, am observat ca in majoritatea contractelor de credit anul bancar este de 360 de zile. Daca verificati modalitatea de calcul reala a dobanzilor, veti vedea ca se calculeaza zilele reale, adica 365! Asta inseamna ca pentru 5 zile, se incaseaza din partea bancii o dobanda "furata" din contract!

23-06-2010

D SDaniela Sargu
Credit nevoi personale de la UniCredit Bank

Va supun atentiei urmato

Va supun atentiei urmatoarea situatie: Am un credit de nevoi personale din 2006 pe 10 ani, cu dobanda variabila. In contract se specifica: "Rata dobanzii: 10.45% pe an, pana la notificarea ulterioara din partea bancii. Banca are dreptul de a modifica rata dobanzii in functie de costurile de refinantare, de pe piata monetara/de capital, cat si in functie de costurile surselor de finantare proprii." Astazi 23 Iunie 2010 m-am dus la banca sa fac o rambursare anticipata partiala. Mi s-a explicat ca in conditiile Ordonantei de Urgenta, intrata in vigoare la 21 Iunie 2010 trebuie sa platesc un comision de rambursare anticipata de 1% Deoarece nu sunt convinsa de legalitatea modului de aplicare al OG, am solicitat o adresa scrisa din partea bancii privind comisionul de rambursare anticipata CURENT pentru creditul de nevoi personale in derulare. Mi s-a explicat ca trebuie sa fac o cerere scrisa si voi primi raspuns in termen de maximum 14 zile. Intrebarea mea pentru CONSO este: in conditiile date, este legal ca banca sa imi pretinda in comision de rambursare anticipata de 1%?

23-06-2010

S Dstefan dan
Cont de economii de la OTP Bank

Am depus la aceasta banc

Am depus la aceasta banca o suma de bani in urma cu aproximativ un an. Date fiind modificarile ce vor surveni la Codul fiscal,pentru impozitarea dobanzii, am solicitat sa mi se spuna daca situatia mea, de a capitaliza dobanda lunara obtinuta intra in aceasta prevedere de la 01.07.2010. Spre surprinderea mea dupa ce am fost rugat sa astept mai bine de 30 minute am primit un raspuns neconcludent si care mai mult m-a convins de necunoasterea legislatiei de catre functionarii respectivei banci. Rezumatul se referea mai mult la faptul ca inca nu sunt in vigoare noile prevederi si nicidecum la solutii pentru a evita plata celor 16% din dobanda. In final am fost rugat frumos sa mai revin. Probabil dupa intrarea in vigoare a noului Cod fiscal. SUPUN DEZBATERII ACEASTA PROBLEMA deoarece cred ca sunt mai multi deponenti in situatia mea. O zi mai buna tuturor

23-06-2010

E IELENA IORDACHE
Credit nevoi personale cu ipoteca de la Piraeus Bank

Am un credit de nevoi pe

Am un credit de nevoi personale cu ipoteca; in ultima luna am achitat rata in transe deoarece nu am avut bani. Nu sunt de rea credinta, incerc, pe cat posibil, sa ma achit de obligatii. La rata trecuta s-a adaugat si asigurarea locuintei, ceea ce a dus la o marire a ratei lunare ce a depasit posibilitatile mele financiare. Asa se face ca in prezent am o restanta de 90 chf pe care o voi achita la finele lunii, deoarece incasez salariul de 2 ori pe luna. Am fost sunata de o functionara a bancii, care foarte revoltata, a inceput sa tipe in telefon si sa ma ameninte ca imi da garantia in executare daca nu imi achit datoria in cateva zile, desi i-am spus ca nu am posibilitatea sa achit decat la sfarsit de luna. A insistat pe tema executarii garantiei, calculand zile de intarziere de la 29.05.2010, in conditiile in care termenul de calcul pentru intarziere trebuia sa curga de la 16.06.2010. In final mi-a inchis telefonul in nas cu mentiunea ca stie ea ce are de facut. Ceea ce vreau sa mentionez, si va rog sa postati pe site, sunt metodele de intimidare ale bancilor pentru a-i face pe clienti sa plateasca, in conditiile in care, avand in vedere situatia actuala a Romaniei, bancile ar trebui sa gaseasca o solutie amiabila de derulare a relatiei contractuale cu clientii. Precizez ca si contractul prevede numai obligatii pentru client si, avand in vedere ca aceste contracte nu se pot negocia, nu imi ramane decat sa suport consecintele incheierii lui. Se merge pe principiul "daca iti convine, bine, daca nu, nu veni la banca noastra". Regret ca am facut credit la aceasta banca. Poate sugerati forurilor superioare sa se uite si pe acest tip de contracte, ca omul nu se imprumuta la banca de dragul de a face credit. Va multumesc pentru intelegere.

23-06-2010

Caută recenzii despre o instituție financiară

Scrie o recenzie