top banner

ANPC renunta la telefonul gratuit pentru consumatori

13 Decembrie 2012 | Autor: Conso

Consumatorii nemultumiti de un produs sau serviciu achizitionat nu vor mai beneficia de TelVerde gratuit pentru apelarea Protectiei Consumatorilor. Autoritatea a decis sa introduca un nou numar de contact, iar apelurile vor fi taxate cu tarif normal. Comerciantii vor fi si ei afectati, pentru ca trebuie sa schimbe informatiile oferite.
In cel mult o luna, toti comerciantii vor fi obligati sa schimbe datele de contact ale Autoritatii Nationale pentru Protectia a Consumatorilor (ANPC), conform unui ordin semnat de presedintele autoritatii, Bogdan Cristian Nica.
Numarul anterior – de tip TelVerde (0800.080.999), va fi scos din functiune si in locul acestuia va fi putea fi apelat un numar scurt – 021.9551.
De asemenea, modul de afisare va trebui sa includa nu doar numarul de telefon, ci si adresele de email ale comisariatelor regionale si judetene pentru protectia consumatorilor pe raza caruia se afla comerciantul, precum si adresa web a Autoritatii – www.anpc.gov.ro
Consumatorii nu mai beneficiaza de gratuitate
Pe langa posibile sincope in comunicarea cu consumatorii cauzate de schimbarea numarului de telefon, o alta problema o ridica eliminarea gratuitatii.
Numarul actual poate fi apelat gratuit din reteaua Romtelecom, facilitand astfel accesul la reclamatii al consumatorilor.
De precizat ca o categorie importanta de beneficiari ai acestei gratuitati sunt oamenii in varsta, care si-au pastrat abonamentele la Romtelecom.
In schimb, in mai putin de o luna, toti cei care vor dori sa se informeze asupra modului de a transmite o sesizare la ANPC vor plati tariful impus de reteaua din care fac parte, indiferent daca aceasta este Romtelecom sau alta retea de telefonie fixa sau mobila.
ANPC nu a oferit mai multe detalii
Modificarea datelor de contact telefonice, a modului de afisare a acestora dar si a modului de tarifare a apelurilor va afecta deopotriva consumatorii si comerciantii.
Contactati de Conso.ro, reprezentantii ANPC nu au oferit insa nicio explicatie privind aceasta schimbare de politica si nici asupra modului in care vor fi informati consumatorii si comerciantii.
Asta desi atat consumatorii, cat si comerciantii ar trebui sa fie informati in timp utilasupra schimbarii.
Nici macar pe pagina web a ANPC nu este scos in evidenta noul ordin al presedintelui NIca, acesta regasindu-se doar in sectiunea “Acte normative” si la comunicate de presa.
Mai mult, pe prima pagina a ramas indicat numarul TelVerde, fara sa se atraga atentia ca in scurt timp acesta nu va mai fi disponibil.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Scandalul anului in imobiliare, o istorie care se repeta

Scandalul anului in imobiliare, o istorie care se repeta

Problemele cu care se confrunta acum unii dintre clientii Nordis amintesc de pataniile pagubitilor International Leasing din 2006-2007. Ce elemente au in comun cele doua povesti imobiliare?

16 Oct 2024 | Banii si economia
Noua amnistie fiscala si tot ceea ce este important sa stii despre ea

Noua amnistie fiscala si tot ceea ce este important sa stii despre ea

O noua legislatie privind masurile fiscal bugetare in vederea cresterii gradului de colectare a veniturilor statului in 2024 aduce facilitati asemanatoare cu cele oferite in 2021 si 2022.

05 Sep 2024 | Banii si economia
A inceput scaderea dobanzilor la titlurile de stat

A inceput scaderea dobanzilor la titlurile de stat

In ton cu ajustarea politicii monetare de catre BNR, Ministerul Finantelor a inceput sa taie din dobanzile titlurilor de stat, simultan cu propunerea unor scadente mai lungi pentru programul Fidelis.

14 Aug 2024 | Banii si economia
Cum se muta datoria publica din banci spre populatie

Cum se muta datoria publica din banci spre populatie

Mentinerea dobanzilor la titlurile de stat peste oferta bancilor la depozitele la termen si avantajele fiscale aferente au facut ca populatia sa detina 10% din datoria publica emisa in acest an.

17 Iul 2024 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul