top banner

Candidatul bancilor nu a obtinut titlul de presedinte al SUA

08 Noiembrie 2012 | Autor: Conso

Principalii sponsori ai campaniei lui Mitt Romney, principalul contracandidat al lui Barack Obama la presedintia SUA, sunt reprezentanti ai sectorului financiar bancar. La polul opus, Obama a fost sustinut de reprezentanti ai mediului academic si ai companiilor din domeniul IT. 
Contributiile cele mai importante primite de candidatii la presedintia SUA nu au venit direct de la companii ci de la asociatii speciale ale acestora (PACs), de la angajati si familiile lor, conform www.opensecrets.org.
Cea mai mare contributie pentru Mitt Romney a venit din partea reprezentantilor Goldman Sachs, cu aproape 1 milion de dolari.
Pe urmatoarele locuri s-au clasat Bank of America, Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Credit Suisse Group, Wells Fargo, Deloitte, Kirkland and Ellis, Citigroup, Barclays. In total, campania lui Mitt Romney a atras 310,6 milioane dolari.
Romney a fost perceput inca de la inceput ca fiind candidatul industriei si al marilor companii, el insusi fiind antreprenor, plasandu-se impotriva reformelor sociale ale lui Obama, in special in ceea ce priveste asistenta medicala accesibila pentru toti cetatenii.
Contributiile primite de Obama au venit in principal de la reprezentanti ai universitatilor de top, printre care Harvard, Stanford, University of California, University of Michigan, University of Chicago, de la reprezentanti ai Microsoft,  Google, IBM, Apple, de la reprezentanti ai Guvernului SUA, Departamentului de Stat si ai celui de Justitie.
In total, Obama a strans putin sub 290 milioane dolari, dar a reusit sa se impuna in cursa electorala si a castigat alegerile pentru functia de presedinte al SUA, obtinand al doilea mandat consecutiv.
Obama s-a pozitionat ca fiind candidatul clasei de mijloc si a populatiei cu venituri reduse si a pledat pentru reforme.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Scandalul anului in imobiliare, o istorie care se repeta

Scandalul anului in imobiliare, o istorie care se repeta

Problemele cu care se confrunta acum unii dintre clientii Nordis amintesc de pataniile pagubitilor International Leasing din 2006-2007. Ce elemente au in comun cele doua povesti imobiliare?

16 Oct 2024 | Banii si economia
Noua amnistie fiscala si tot ceea ce este important sa stii despre ea

Noua amnistie fiscala si tot ceea ce este important sa stii despre ea

O noua legislatie privind masurile fiscal bugetare in vederea cresterii gradului de colectare a veniturilor statului in 2024 aduce facilitati asemanatoare cu cele oferite in 2021 si 2022.

05 Sep 2024 | Banii si economia
A inceput scaderea dobanzilor la titlurile de stat

A inceput scaderea dobanzilor la titlurile de stat

In ton cu ajustarea politicii monetare de catre BNR, Ministerul Finantelor a inceput sa taie din dobanzile titlurilor de stat, simultan cu propunerea unor scadente mai lungi pentru programul Fidelis.

14 Aug 2024 | Banii si economia
Cum se muta datoria publica din banci spre populatie

Cum se muta datoria publica din banci spre populatie

Mentinerea dobanzilor la titlurile de stat peste oferta bancilor la depozitele la termen si avantajele fiscale aferente au facut ca populatia sa detina 10% din datoria publica emisa in acest an.

17 Iul 2024 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul