top banner

Piata unica europena: noi masuri de crestere, inclusiv in zona financiara

03 Octombrie 2012 | Autor: Conso

Comisia Europeana si-a propus noi masuri de dezvoltare a pietei unice si a prezentat 12 actiuni cheie in acest sens, inclusiv in zona comertului electronic si a serviciilor financiare.
In acest sens, Comisia a adoptat Actul privind piata unica II, la aniversarea a 20 de ani de la instituirea pietei unice, si a prezentat 12 actiuni cheie care asteapta aprobare rapida a institutiilor UE. Aceste actiuni se concentreaza asupra catalizatorilor principali pentru crestere, crearea de locuri de munca si dezvoltarea unui climat de incredere.
Printre actiunile cheie se numara si actiuni in zona financiara si de protectie a consumatorilor.
Comisia a inclus directii privind facilitarea comertului electronic in UE prin simplificarea modului de utilizare a serviciilor de plata electronica.
De asemenea, se doreste transformarea facturarii electronice intr-o procedura standard in cadrul achizitiilor publice, aceasta fiind o masura de economisire cu eficienta dovedita.
In domeniul protectiei consumatorilor se doreste imbunatatirea normelor de siguranta a produselor si masuri care sa garanteze accesul larg la conturi bancare, precum si comisioane transparente si comparabile si posibilitatea de a schimba cu usurinta contul bancar.
“Am convingerea ca cele 12 actiuni-cheie prezentate astazi vor primi sprijinul politic pe care il merita. Aceasta este sansa noastra de a folosi atuul major al UE – piata unica – pentru ca economia noastra de piata sociala sa redevina competitiva si infloritoare”, a precizat Michel Barnier, comisarul pentru piata interna si servicii.
Comisia va inainta toate propunerile legislative si principale din cadrul Actului pana in primavara anului 2013 si pe cele nelegislative pana la sfarsitul anului 2013.
In plus, se va face apel la Parlamentul European si la Consiliu pentru adoptarea cu prioritate a acestor propuneri pana in primavara anului 2014.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Scandalul anului in imobiliare, o istorie care se repeta

Scandalul anului in imobiliare, o istorie care se repeta

Problemele cu care se confrunta acum unii dintre clientii Nordis amintesc de pataniile pagubitilor International Leasing din 2006-2007. Ce elemente au in comun cele doua povesti imobiliare?

16 Oct 2024 | Banii si economia
Noua amnistie fiscala si tot ceea ce este important sa stii despre ea

Noua amnistie fiscala si tot ceea ce este important sa stii despre ea

O noua legislatie privind masurile fiscal bugetare in vederea cresterii gradului de colectare a veniturilor statului in 2024 aduce facilitati asemanatoare cu cele oferite in 2021 si 2022.

05 Sep 2024 | Banii si economia
A inceput scaderea dobanzilor la titlurile de stat

A inceput scaderea dobanzilor la titlurile de stat

In ton cu ajustarea politicii monetare de catre BNR, Ministerul Finantelor a inceput sa taie din dobanzile titlurilor de stat, simultan cu propunerea unor scadente mai lungi pentru programul Fidelis.

14 Aug 2024 | Banii si economia
Cum se muta datoria publica din banci spre populatie

Cum se muta datoria publica din banci spre populatie

Mentinerea dobanzilor la titlurile de stat peste oferta bancilor la depozitele la termen si avantajele fiscale aferente au facut ca populatia sa detina 10% din datoria publica emisa in acest an.

17 Iul 2024 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul