top banner

Roubini: pedepsele pentru bancherii care incalca legea ar trebui sa fie mai drastice

10 Iulie 2012 | Autor: Conso

Bancile incearca in continuare sa mearga pe calea ilegala sau imorala in actiunile lor, este de parere economistul Nouriel Roubini, iar amenzile nu sunt suficient de descurajante. Doar daca cineva ar merge la inchisoare sau ar fi spanzurat pe strada, aceste practici ar fi infranate, considera Roubini.
Declaratiile drastice ale economistului cunoscut si sub denumirea de Doctor Doom au fost date in cadrul unui interviu pentru Bloomberg, unde a fost adus in discutie recentul scandal al unui bancher britanic implicat in manipularea cotatiilor Libor.
Roubini a precizat ca multe dintre problemele structurale sunt cauzate de criza financiara si nu au fost inca luate in considerare.
“Instinctul bancilor este in continuare de a trisa sau de a face lucruri ilegale sau imorale. Singura cale de a evita acest lucru este de a sparge aceste supermarketuri financiare”, a precizat Roubini.
Mai exact, problema sta in existenta unor companii financiare care activeaza atat in zona de finantare comerciala, de investitii, asset management, asigurari, brokeraj, etc, iar de multe ori apar conflicte masive de interes intre liniile de business.
“Bancherii sunt lacomi. Au fost lacomi in ultimii 100 ani. Problema nu este daca acum sunt mai imorali decat in urma cu 100 de ani. Trebuie sa ne asiguram ca vor actiona in asa fel incat sa minimizam riscurile”, a continuat Roubini.
“Nimeni nu a ajuns la inchisoare de la debutul crizei financiare. Bancile incalca legea si cea mai mare pedeapsa posibila este o amenda. Daca anumiti oameni ar ajunge la inchisoare, poate ar fi o lectie si pentru altii. Sau cineva ar trebui sa fie spanzurat in strada”, a concluzionat economistul cunoscut in special datorita predictiilor sale privind debutul crizei.  

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Info banci

Alte Articole

Fondatorii Salt Bank care nu și-au activat conturile pot pierde beneficii importante

Fondatorii Salt Bank care nu și-au activat conturile pot pierde beneficii importante

Conversia în bani a punctelor oferite la deschiderea contului s-a realizat deja pe 3 aprilie pentru fondatorii care și-au activat conturile și le-au menținut active până în prezent.

08 Apr 2025 | Info banci
Ce poți învăța despre fraudele informatice dintr-un concurs cu premii?

Ce poți învăța despre fraudele informatice dintr-un concurs cu premii?

Banca Transilvania derulează un concurs cu premii, care reunește cazuistica întâlnită în cazul fraudelor din ultima vreme, iar din conținutul întrebărilor putem afla și care sunt principalele strategii folosite.

04 Mar 2025 | Info banci
De câți bani ai nevoie pentru a beneficia de un banker dedicat?

De câți bani ai nevoie pentru a beneficia de un banker dedicat?

Fie că vorbim de clienții premium banking, de posesorii de beneficii sau de pur și simplu de clienți-fondatori, oferta include un bancher personal la dispoziție pentru operațiuni și investiții.

26 Feb 2025 | Info banci
Un singur cont, mai multi utilizatori. Ce solutii au bancile?

Un singur cont, mai multi utilizatori. Ce solutii au bancile?

Acoperirea cheltuielilor comune sau sustinerea unui partener, bani de buzunar pentru copii ori constituirea unui fond pentru vacante pot fi pretextele impartirii unui cont bancar in familie.

09 Ian 2025 | Info banci

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul