Obtinerea unui credit este destul de dificila in acest caz deoarece casa nu este intabulata, astfel ca banca nu are un imobil pe care sa poata pune ipoteca.
De regula, orice proiect rezidential implica si o banca in calitate de finantator, care poate acorda in anumite conditii - uneori chiar preferentiale - si credite ipotecare si imobiliare pentru achizitionarea de locuinte in respectivul ansamblu rezidential, chiar daca apartamentul nu este finalizat. Astfel, primul lucru care trebuie sa-l faceti este sa intrebati developerul daca nu exista o facilitate de credit disponibila.
Daca raspunsul este negativ, atunci o solutie este de a contracta un credit de nevoi personale pentru a plati avansul necesar, urmand ca la finalizarea locuintei sa achizitionati un credit ipotecar de la orice banca pentru a plati diferenta. Aceasta solutie este conditionata insa de graficul de plata impus de developer, respectiv ca avansul platit pana la predarea imobilului sa fie rezonabil (25-30%).
In cazul in care constructorul solicita un avans mult mai mare, achizitionarea casei prin credit devine destul de dificila. Singurul mod de a obtine banii pentru avans este prin intermediul unui imprumut de nevoi personale garantat cu ipoteca, ceea ce inseamna ca trebuie adus in garantie un alt imobil decat cel care urmeaza sa fie achizitionat.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News