Un proiect susținut de
BCR

6 sfaturi pentru o vacanta de vara reusita

24 Iunie 2021 | Autor: Scoala de Bani

6 sfaturi pentru o vacanta de vara reusita

 E vara si toata lumea incepe sa se gandeasca la vacante. Daca anul trecut, prudenta si temerile ne-au retinut pe multi dintre noi de la planificarea unor concedii clasice peste hotare, acum lucrurile stau un pic diferit. Odata cu extinderea campaniei de vaccinare, am inceput sa avem mai multa incredere in revenirea la un ritm de viata mai activ si la mult asteptatele vacante.

Indiferent daca alegi un concediu in Romania sau in strainatate, exista mai multe lucruri de care ar trebui sa tii cont ca sa fii cat mai linistit si sa te bucuri de zilele libere. 


1. Pastreaza masurile de preventie

Fie ca ai facut vaccinul, fie ca nu, este important sa pastrezi masurile de siguranta folosite pana in prezent, cum ar fi purtarea mastii in spatii interioare sau aglomerate, spalatul pe maini si evitarea prea multor contacte. Cel mai bine este sa cumperi tot ce e necesar chiar  inainte de a pleca, astfel scutesti si niste bani cheltuiti in plus, pentru ca de obicei te costa mai mult sa le achizitionezi pe fuga si fara a avea prea multe optiuni.

2. Opteaza pentru destinatii mai putin cunoscute

Dupa atata vreme de trait distantat, multi dintre noi s-au obisnuit sa aiba mai mult spatiu si sa evite locurile aglomerate. Asa ca o idee buna atunci cand alegi o destinatie de vacanta poate fi sa optezi pentru un loc ce nu atrage atat de multi turisti. Exista o gramada de variante, tot ce trebuie sa faci este sa te informezi mai mult inainte de plecare. Un satuc mai putin turistic sau o zona nu atat de promovata, de unde poti  vizita imprejurimile, sunt optiuni ideale, ce imbina explorarea si siguranta. 

3. Alege cazari izolate

Si cand vine vorba de cazarea propriu-zisa este indicat sa alegi o varianta care sa implice cat mai putine persoane. Exista multe tipuri de apartamente sau vile pe care le poti inchiria in intregime si unde poti petrece cateva zile relaxante alaturi de familie sau de prieteni, intr-un cadru restrans. In plus, nu mai riscati sa fiti treziti sau deranjati de vecini galagiosi, cum se intampla uneori in hotelurile aglomerate. 

4. Aloca un buget variabil

Deoarece restrictiile si regulile se pot modifica de la o zi la alta, este bine ca atunci cand stabilesti bugetul pentru vacanta sa fii flexibil si sa aloci o suma speciala unei rezerve pentru situatii neprevazute. In felul acesta vei sta mai linistit stiind ca esti acoperit, iar, la final, vei vedea cum este sa te intorci si cu ceva bani in plus din concediu, ceea ce nu poate decat sa te bucure.

5. Calatoreste in siguranta

Cu toate masurile si precautiile luate, situatia in care traim este in continuare incerta, iar cel mai bine este sa fim pregatiti. Asa ca atunci cand pleci in vacanta, nu uita de asigurarea de calatorie. Daca alegi varianta storno, poti primi majoritatea banilor inapoi in cazul in care nu vei putea pleca din motive obiective. Totodata, este bine sa ai si asigurare medicala. In plus, inainte de a face o rezervare si cu cateva zile inainte de plecare, citeste cu atentie recomandarile de calatorie din zona respectiva. 

6. Nu uita sa te relaxezi

Principalul scop al unei vacante este sa uiti de griji si sa iei o pauza de la problemele cotidiene. Asa ca este foarte important sa te deconectezi si sa iti amintesti ca esti in concediu si poti face tot ce isi doresti ca sa te simti bine. Nu verifica e-mailurile, nu te ingrijora de plata costurilor de acasa, nu folosi alarme la ceas si nu te mai gandi la diete si agende. Stresul cotidian este greu de evitat, asa ca profita de aceasta pauza binemeritata si simte-te bine!

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banchereza

Alte Articole

De la monedă la criptomonedă, departe de criptoactive

De la monedă la criptomonedă, departe de criptoactive

Zi de zi ne lovim de o noțiune care pare să fi luat ochii tuturor: banii. Indiferent că vorbim de bancnote, monede (bani fizici) sau sume în conturi (bani scripturali), nu cred că mai e nimeni pe lumea asta care să nu îi prețuiască (până la idolatrizare). Noțiunea de bani sau monedă suscită însă și destule confuzii, mai ales în societatea contemporană, când încercăm să mutăm totul înspre digital.

21 Noi 2024 | Banchereza
Dilema lui Alex: chirie pe termen lung sau credit ipotecar?

Dilema lui Alex: chirie pe termen lung sau credit ipotecar?

Mulți dintre tinerii absolvenți se confruntă la terminarea unei facultăți în alt oraș decât cel natal, cu dilema: chirie sau proprietate (cu ajutorul creditelor ipotecare). Cum și în funcție de ce trebuie să decidă fiecare, încercăm să vă arătăm în textul de mai jos.

13 Noi 2024 | Banchereza
Câteva sfaturi simple ce vă pot feri de golirea conturilor de către hackeri

Câteva sfaturi simple ce vă pot feri de golirea conturilor de către hackeri

Digitalizarea, confortul sporit adus de posibilitatea accesării serviciilor bancare de la distanță, sunt câștiguri prețuite în ultimii ani de tot mai mulți clienți. Ele vin însă la pachet și cu riscuri în creștere, pe parte de securitate cibernetică. În general, pentru a evita capcanele ce ne pot goli conturile sau ne pot îndatora fără să știm, e bine să fim atenți la modul în care tratăm interacțiunea virtuală cu banii noștri. Iar vara, când lumea e mai relaxată și vigilența mai scăzută, parcă și valurile de atacuri cibernetice cresc.

28 Aug 2024 | Banchereza
Concediul lui Ionel și banii pentru vacanță

Concediul lui Ionel și banii pentru vacanță

Suntem încă în perioadă de vacanțe: mult așteptatul moment al reumplerii bateriilor descărcate de stresul cotidian a sosit. Cum ne pot ajuta produsele financiare în această situație sunt sigur că e lucrul la care ne gândim cel mai puțin. Și nu vorbim acum doar de banalul card, care îți ține în siguranță banii chiar și atunci când pleci la mare distanță de casă. Sau de polița de asigurare care ne poate feri de necazuri pe timpul vacanței.

26 Aug 2024 | Banchereza

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul