top banner

BCR Banca pentru Locuinte intra pe piata cu planuri mari

10 Iulie 2008 | Autor: Alin Iacob

La numai o saptamana dupa ce a primit autorizarea BNR, BCR Banca pentru Locuinte si-a inceput activitatea. In prima faza, banca dispune de trei produse, insa in perspectiva oferta se va diversifica, fiind deja aprobate de BNR 64 de tipuri de contracte de economisire-creditare.
 
Un studiu comandat de BCR Banca pentru Locuinte, in perspectiva lansarii operatiunilor pe piata, arata ca 70% din populatia Romaniei cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani intentioneaza sa-si imbunatateasca sau sa-si repare locuintele.
 
Cele mai populare optiuni sunt reprezentate de modernizarea si renovarea locuintei (40%), urmate de reparatii majore (23%), constructia unei case (15%) si extinderea locuintei (13%).
 
Mai mult, majoritatea celor chestionati intentioneaza sa-si imbunatateasca standardul locativ intr-o perioada relativ scurta de timp, in urmatorii 2-5 ani.
 
Pentru o parte dintre cei care doresc sa locuiasca in conditii mai bune, solutia contractelor de economisire-creditare este demna de luat in seama.
 
Avantajele sistemului
 
In sistemul de economisire-creditare, clientii incheie un contract cu banca pentru o suma stabilita de comun acord. O parte din suma respectiva se constituie din banii economisiti, la care se adauga dobanda si o prima anuala primita de la stat. Aceasta este in cuantum de 15% din valoarea economiilor din fiecare an, dar nu poate depasi echivalentul sumei de 150 euro.
 
Cealalta parte a sumei contractate o reprezinta creditul - cu dobanda de maximum 6% si fixa pe toata perioada creditarii - acordat de banca dupa perioada de economisire.
 
In sistemul de economisire-creditare, nici prima de stat si nici dobanda primita pentru economiile acumulate nu se impoziteaza. Totodata, clientul are posibilitatea deducerii fiscale in limita a 300 de lei, la calculul impozitului pe venitul global. De asemenea, rambursarea anticipata a creditului nu se comisioneaza.
 
Contractele pot fi incheiate si in numele minorilor, prima de 15% fiind acordata de stat indiferent de varsta titularului de contract. Totodata, sistemul ofera clientilor si libertate de alegere. Astfel, daca economisesc mai mult de cinci ani, pot utiliza sumele acumulate in cont si in alt scop decat pentru cel locativ.
 
Cei din urma vor sa fie cei dintai
 
Desi BCR Banca pentru Locuinte este a treia si ultima banca intrata pe piata de economisire-creditare, dupa Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte, planurile de inceput sunt extrem de ambitioase.
 
Presedintele executiv al bancii, Petre Tulin isi doreste ca la sfarsitul anului, BCR Banca pentru Locuinte sa atinga pozitia de lider de piata in ceea ce priveste contractele noi, cu o cota de piata de peste 50%. Si primele rezultate au inceput deja sa vina. Dupa doar doua zile de la lansare, banca a semnat deja contracte cu mai mult de 500 de clienti.
 
Secretul viitorului success al BCR Banca pentru Locuinte sta, conform declaratiilor conducatorilor sai, in primul rand in reteaua de distributie extrem de extinsa. Practic, contractele de economisire-creditare pot fi semnate in toate cele 590 de unitati ale BCR, produsele noii banci fiind practic integrate si in portofoliul de produse ale BCR.
 
Ca o dovada concreta a acestui fapt, clientii care au conturi curente deschise la BCR beneficiaza de costuri zero la transferul ratelor lunare de economisire si de credit, indiferent de modalitatea de plata aleasa – clasica sau prin internet banking, standing order sau direct debit.
 
“La dispozitia clientilor stau peste 3.000 de consilieri care lucreaza in BCR. Sunt oameni care au inteles si stiu sa explice foarte bine produsul, pentru ca au beneficiat de programe intensive de training. Lor li se va adauga si o forta de vanzari de sine statatoare, in care accentual se va pune nu pe numar, ci pe calitatea si profesionalismul acestora”, afirma Carmen Schuster, vicepresedinte BCR Banca pentru Locuinte.
 
Banca iese la atac cu 3 produse
 
Oferta initiala a BCR Banca pentru Locuinte contine trei produse. Unul este dedicat celor care vor sa isi maximizeze randamentul la economisire – Economii Plus – care beneficiaza de cea mai ridicata dobanda la depozit dintre cele trei produse ale bancii (3%).
 
Altul se adreseaza celor care vor sa obtina finantarea in timp cat mai scurt – Locuinta Imediat, in care perioada de economisire pana la repartizarea contractului este de 2 ani, fata de 5 in celelalte doua cazuri. Iar ultimul este gandit pentru cei care doresc sa-si imbunatateasca standardul locativ pe termen mediu – Locuinta Plus.
 
In primele doua luni – iulie si august, BCR Banca pentru Locuinte are si o oferta speciala pentru cei care incheie contracte de economisire-creditare. Toti cei care decid sa faca acest pas in aceasta perioada primesc 35 de lei din partea bancii, ca bonus la propriul efort de economisire.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Dobanzile la credite au inceput anul bine, dar evolutiile viitoare sunt incerte

Dobanzile la credite au inceput anul bine, dar evolutiile viitoare sunt incerte

IRCC a scazut din ianuarie la 5,66% si urmeaza o noua ajustare in jos in aprilie, dar foamea statului de bani ar putea impiedica BNR sa taie hotarat dobanzile.

14 Ian 2025 | Credite imobiliare
Creditele imobiliare cu dobanzi fixe sub 5% in primii ani prind avant

Creditele imobiliare cu dobanzi fixe sub 5% in primii ani prind avant

Cea mai avantajoasa oferta vine de la BRD, unde dobanda poate fi 4,8% in cazul creditelor “verzi” cu incasare venit si avans de minim 20%.

17 Dec 2024 | Credite imobiliare
Ce diferenta exista intre dobanzile creditelor ipotecare si ale celor de consum?

Ce diferenta exista intre dobanzile creditelor ipotecare si ale celor de consum?

Creditele de consum de valoare mica au cele mai mari dobanzi iar creditele ipotecare cu dobanzi fixe in primii ani-cele mai mici.

03 Dec 2024 | Credite imobiliare
IRCC va scadea cu 0,3% din ianuarie 2025

IRCC va scadea cu 0,3% din ianuarie 2025

Dupa ajustarile dobanzii de politica monetara din iulie si august, IRCC va scadea la randul sau din ianuarie 2025, astfel incat ratele creditelor in lei cu dobanzi variabile vor fi mai mici.

10 Oct 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul