Monedele si actiunile tarilor emergente pot fi mai atractive fata de cele ale tarilor dezvoltate, deoarece au in general rezerve valutare mai mari, crede Mark Mobius, presedintele Franklin Templeton.
In plus, nivelul de datorie publica raportat la PIB in tarile emergente tinde sa fie mai coborat decat cel al tarilor dezvoltate, a mai spus Mobius.
”Aceasta abilitate superioara de a administra moneda si abilitatea istoric mai buna de a aborda nivelul datoriei sunt printre motivele pentru care credem ca monedele din pietele emergente au fost atat de puternice – si pot continua sa fie asa”, este de parere Mark Mobius.
Reactia presedintelui Templeton vine in urma retrogradarii ratingului SUA de catre Standard&Poor’s, spunand ca reactia initiala a pietelor se poate reflecta intr-un grad ridicat de incertitudine si volatilitate, intrucat este posibil ca investitorii sa nu stie incotro sa mearga pentru active cu o volatilitate mai mica pe termen scurt.
”In cazul crizei subprime, investitorii au cautat cu precadere asemenea active in dolarul american si titlurile Trezoreriei SUA. In timpul crizei subprime indexul dolarului american era ridicat, acum insa este coborat reflectand o perceptie schimbata in ceea ce inseamna pietele, care pot fi considerate mai putin volatile pe termen scurt”, a afirmat Mobius.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News