top banner

Oferta publica de vanzare a 10% din Petrom a esuat

22 Iulie 2011 | Autor: Conso

Oferta publica prin care statul si-a propus sa vanda participatia de 9,84% din Petrom (SNP) a esuat, a anuntat Ministerul Economiei. Guvernul va analiza momentul prielnic de reluare a vanzarii.
Subscriptiile inregistrate nu au reusit sa se ridice la nivelul de 80%, necesar ca oferta sa fie inchisa cu succes. Guvernul are insa in vedere monitorizarea evolutiei pietelor si reluarea procesului de vanzare atunci cand va considera prielnic.
Cu 3 zile inainte de incheierea ofertei, statul a stabilit un nivel minim de vanzare a actiunilor, respectiv 0,3708 lei pe titlu. La inceputul programului, fusese fixat numai pretul maxim de vanzare, de 0,4600 lei pe actiune.
Aceasta oferta a reprezentat cea mai mare tranzactie de vanzare din istoria Bursei de Valori de la Bucuresti.
”Programul isi propune efectuarea de privatizari la preturi corecte si reale si cresterea vizibilitatii pietei bursiere din Bucuresti. Faptul ca gradul de subscriere la pachetul de actiuni OMV Petrom nu a ajuns la nivelul dorit nu inseamna ca anumite tinte nu au fost atinse. Credem ca semnalul dat investitorilor, acela ca Guvernul Romaniei isi respecta programul si privatizeaza transparent si pe bursa, dar nu la orice pret, a fost unul foarte important si receptionat pozitiv”, a precizat Ministerul Economiei in comunicatul de presa oficial.
Pe de alta parte, Ministerul Economiei a precizat ca va continua programul de privatizare a companiilor aflate in subordinea sa prin metode transparente, incurajand cresterea vizibilitatii pietei bursiere din Romania.
”OMV Petrom este o companie extrem de valoroasa pentru Romania. Guvernul este hotarat sa-si respecte programul de privatizare asumat si convenit cu FMI, Banca Mondiala si Uniunea Europeana”, a subliniat Ministerul.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Pe termen lung, refuzul riscului duce la diluarea puterii de cumpărare

Pe termen lung, refuzul riscului duce la diluarea puterii de cumpărare

În condițiile în care volatilitatea a revenit pe piețele de capital odată cu războiul tarifelor vamale, am trecut în revistă strategiile posibile ale investitorilor locali cu Mihai Purcărea, CEO BRD AM.

16 Apr 2025 | Investitii
Prudența este cuvântul de ordine și pe piața fondurilor mutuale

Prudența este cuvântul de ordine și pe piața fondurilor mutuale

Dinamica pieței fondurilor deschise, strategia investitorilor, creșterea popularității ETF-urilor, instrumentele care lipsesc pieței locale au fost printre temele abordate în discuția purtată de Conso cu Horia Gustă, Președintele Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF).

10 Apr 2025 | Investitii
E bine sa ne diversificam portofoliul cu active in alte valute?

E bine sa ne diversificam portofoliul cu active in alte valute?

Deteriorarea deficitelor, incetinerea economiei, cresterea costurilor de refinantare si o politica fiscala mai restrictiva ar putea determina investitorii locali sa nu mai mizeze doar pe active in lei.

19 Dec 2024 | Investitii
Actiunile TTS ofera invataminte utile pentru investitori

Actiunile TTS ofera invataminte utile pentru investitori

In incercarea lor de a calcula pretul actiunilor ca un anumit multiplu fata de profitul raportat, investitorii n-ar trebui sa ignore caracterul exceptional, uneori irepetabil, al acelui profit.

20 Noi 2024 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul