top banner

Statele zonei euro nu vor emite obligatiuni comune, spre dezamagirea investitorilor

17 August 2011 | Autor: Conso

Statele membre ale zonei euro nu vor emite obligatiuni comune, au decis principalele doua puteri implicate, Franta si Germania. In schimb, se doreste taxarea tranzactiilor financiare.
Daca toata lumea astepta ca solutia sa o constituie emiterea de euroobligatiuni comune, mesajul ce a urmat intalnirii de marti dintre presedintele Frantei si cancelarul Germaniei a fost ca accentul trebuie pus pe integrarea economica.
 “Avem exact aceeasi opinie asupra emiterii de eurobonduri. Ele pot fi realitate intr-o zi, dar la finalul procesului de integrare europeana, nu la finalul acesteia”, a precizat Nicholas Sarkozy, presedintele Frantei.
Sarkozy a adaugat ca emiterea de obligatiuni comune ar pune in pericol tarile cu ratinguri mai mari.
Nicholas Sarkozy si Angela Merkel, cancelarul german, au promis sa conlucreze in vederea sustinerii economiilor din zona euro si asigurarii stabilitatii, dupa ce pietele din regiune au cunoscut o scadere puternica in ultimele saptamani. 
Astfel, o solutie vazuta de cei doi reprezentanti politici este introducerea unei taxe pe tranzactiile realizate financiare realizate de institutiile europene si crearea unui “guvern al zonei euro”, condus pentru un mandat de doi ani si jumatate de Herman van Rompuy, actualul presedinte al Uniunii Europene.
Mai mult, integrarea si stabilitatea economica ar trebui asumate de cele 17 state membre ale zonei euro prin introducerea in Constitutiile nationale a obiectivului de echilibrare financiara, ce trebuie atins pana in vara anului viitor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Cand este bine sa investim la bursa?

Cand este bine sa investim la bursa?

Preturile actiunilor la bursa pot avea perioade de crestere si perioade de scadere. Oare acest lucru inseamna ca evolutiile acestor preturilor sunt intamplatoare, iar eventualele castiguri din investitii tin doar de noroc sau inspiratia de moment? Bineinteles ca nu.

14 Oct 2024 | Investitii
Dobândă de până la 5.5% la economii, pe termen determinat cu Freedom24

Dobândă de până la 5.5% la economii, pe termen determinat cu Freedom24

La ultima sa întâlnire din septembrie, Banca Centrală Europeană (BCE) a luat decizia importantă de a stabili ratele dobânzilor la 3.50%, cu scopul de a reactiva creșterea economică și de a menține inflația sub control. Această măsură a afectat direct atât băncile, cât și investitorii din întreaga Europă.

14 Oct 2024 | Investitii
Nu economia a prabusit bursele, ci speculatiile

Nu economia a prabusit bursele, ci speculatiile

Desi corectiile ample intalnite pe pietele de capital la inceputul saptamanii au fost puse pe seama slabiciunii economiilor, adevaratul vinovat trebuie cautat in zona “carry trade”.

07 Aug 2024 | Investitii
Care ar putea fi investitia anului 2025?

Care ar putea fi investitia anului 2025?

Daca in 2024 bursa a atras atentia prin aprecierea cotatiilor, iar piata imobiliara s-a tinut foarte bine in ciuda dobanzilor mari, anul viitor inasprirea politicii fiscale ar putea sa anuleze relaxarea politicii monetare, iar castigatorii ar putea fi gasiti in zona instrumentelor cu venit fix.

19 Iul 2024 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul